Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit juli 27, 2008 weergeven

IFKS

Het leek er gistermiddag vroeg 13:00 uur niet zo op: Windstil, op de voormalige Zuiderzee ter hoogte van Hindeloopen.
De IFKS-Skûtsje-Race in Hylpen staat op 't punt om te worden afgelast, zo wordt mij verteld.....(als ik met de auto, de trein, de bus, de fiets of per pédès apostelorum in Hylpen arriveer, ben ik du moment met het laatste locale nieuws op de hoogte!) Ik zit al hoog-en-droog op het terras bij Hotèl, Café, Restaurant De Hinde aan een biertje! Plotseling hoor ik een karakteristiek-sonoor-stemgeluid met nagalm en ruimtelijk klank uit de speakers van Omròp Fryslân. KJ!!! De Omròp-jongens-en-meisjes hebben hier tegenover het terras met de Nostalgie domicilie gekozen in één van de mooiste Zuiderzee havens ter wereld. Er is maar één conclusie mogelijk: De A-Klasse is toch van start gegaan! [..]Straks maar even een nieuwsgierige blik werpen bij De Hòn.
De meeste Hylpers liggen niet wakker van het Skûtsjesilen. Al die belangstelling vinden ze maar niks! Dat je met die lompe …

Plens-Buien

Ik kom thuis....zaterdagavond omstreeks 21:30 uur - voor het donker - nog vlug even deze afbeelding van ons terras gemaakt. De vijvertjes in Pasveer treden buiten haar oevers. Ik wacht af of Wetterskip Fryslân mij zondag droge terras-voetjes kan garanderen. Binnenkort zijn er bestuursverkiezingen van 't Wetterskip. Ik ben een forse sponsor van Wetterskip Frylân. Eens kijken wat dat allemaal oplevert voor de burgers uit de bebouwing van de steden!