Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit juli 19, 2008 weergeven

The Endeavours Four

De eerste echte live popmuziek, die ik hoorde was van het Hylper bandje The Endeavours Four. Ik heb over mijn belevenissen als dertienjarige, op de première in 1963 van dit bandje in Hotel, Café, Restaurant De Hinde al eens een logje geschreven. Klik hier voor nogmaals het hele verhaal!
Onlangs kwam ik via Bertus Penning Dzn uit Groningen in het bezit van een audio CD met live opnamen, die zijn gemaakt en gemixt door de Hylpers Harmen W. Glashouwer en Roelof Valk.
Harmen heeft in 1966 tijdens een live-concert van The Endeavours Four, opnamen gemaakt met zijn pas gekochte consumenten-audio-cassette-recordertje in de Feesttent in Hylpen. De geluidskwaliteit is erg mager, maar.... het resultaat is er!! Dit is een gelukkig bewaard gebleven relict, met een onschatbare emotionele en historische waarde en betekenis voor de fans van destijds, maar ook voor het historische besef van de Hylpers!
Begin zestiger jaren dringt naast de Britse Pop (192, Goed Idee. Luister mee naar Veronica), ook de …

Foarsizzing Starum

11.59 uur IJs & Wederdienende is hier mijn voorspelling voor 't Skûtsjesilen hjoed by omrop Fryslân yn Staveren.
Beste Anske Smit,
Wy hawwe jo foarsizzing foar de skûtsjepûl ûntfongen. Jo foarsizzing is as folget:
Wedstriid : Starum
1 : Snits - Douwe Visser
2 : Earnewâld - Gerhard Pietersma
3 : Starum - Auke de Groot
Wa wit winne jo hjoed it Simmer yn Fryslân Badlekken!
Doch alle dagen mei en meitsje kâns op in Omrop Fryslân-skûtsjepakket én in dinerbon!
Tige tank foar it meidwaan en graach oant moarn!
Omrop Fryslân

UFO's

Donderdag j.l. was ik op advies van Patrick van het nieuwe bedrijf Karre-Maar aan 't Ges in Sneek, bij het bedrijf Titan in Jelsum.
Hier kocht ik in het kader van beter-duur-as-nyt-te-krijen een nieuwe schokdemper voor de trekhaak-koppeling van mijn bijna historische Kip-Kompakt 300 Caravan uit 1982.
Op zich niets bijzonders, maar het aanhangwagenbedrijf Titan ligt precies onder een/de startbaan van de Vliegbasis Leeuwarden. Op het moment dat ik daar aankwam landen er net een aantal in mijn ogen UFO's, Unidentified Objects! Het zijn naar later blijkt, F 16 's en Hawks (Fighter Weapons Instructor Training. NATO Airbase Leeuwarden)
Ze scheerden rakelings boven de klep van mijn pet. Ondanks het feit, dat ik een overtuigd anti-militarist ben, kon ik het niet na laten er een klein clipje voor mijn weblog van te maken!
Wil je meer meer info? Klik hier!