Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit juni 11, 2008 weergeven

Kies

Trouwe lezers van mijn weblog moet het niet zijn ontgaan, dat ik de laatste tijd meer oog heb voor het onvolmaakte en het verval. Bouwsels en constructies die aan hun lot worden overgelaten en waarvan de neergang in al zijn naaktheid te zien is. Ruïnes van schuren, boerderijen of oude betonnen bunkers. Bouwwerken waar je de natuur ziet binnendringen: boompjes die wortel schieten, gras-pollen overal, water dat balken uitholt, verrot ongeverfd of afgebladerd verweerd hout en (over)woekerend onkruid. Binnen de stads/gemeente grenzen van Sneek zag ik weer zo'n kleinood.
Bestaat er een beschermheer tegen de onstilbare grond-honger van het oprukkende stads geweld, waarin wellicht zoiets wordt beschouwd als een rotte kies? Moet het vullen of trekken zijn?? Enig idee waar dit is ?
Wiegels Wjukkel Machine

Gisteren is Dieuwke de Graaff-Nauta (zuster van de vorig jaar overleden PvdA -ideoloog en Filosoof Lolle Nauta) overleden. Ze wordt vandaag zoals gebruikelijk voor een politica, herdacht door alle landelijke media. Ik kan het niet nalaten om op dit weblog nog even fijntjes het wapenfeit te vermelden, dat Dieuwke de terugkomst van de Friese CdK Hans Wiegel in de landelijke politiek heeft verhinderd en tegengehouden.