vrijdag 6 juni 2008

Alles van Waarde......


Gedeputeerde Anita Andriesen en FNP statenlid Douwe Bijlsma ruziën in de statencommissie over de in passing in het open landschap van een stukje cultuurhistorie in het ongeveer 200 ha grote glastuinbouwproject bij Sexbierum. Het dertig miljoen euro kostende project Waddenglas gelardeerd met allerlei milieu en recreatieve aardigheidjes en politieke stokpaardjes moet uiteindelijk na zeven jaar weer terug zijn verdiend met paprika's en tomaten. Dit project moet een forse economische impuls opleveren voor de regio.
Onlangs heb ik hier in het kader van een voorbereidend gebieds-onderzoek agrariërs geïnterviewd.
Nu behoort Anita tot mijn hyves-vrienden en tot mijn politieke kleur. Zie mijn rode schoenen (Timberland 2001) mijn rode auto (Golf 1998) en niet in de laatste plaats de eerder genoemde rode tomaten en paprika's
Douwe ken ik persoonlijk al een leven lang. Douwe is dus (ook) o.k.! Met hem was ik onlangs - met zeer veel genoegen- op (landschaps) excursie buiten onze mooie provincie Fryslân.
Ik kies in dit geval geen partij voor Anita, maar bewust partij voor Douwe. Hij pleit zeer terecht voor inpassing van een stukje landschap en cultuurhistorie, dat juist daar zo streek-eigen is.
"Alles van Waarde is Weerloos" zo lijkt het kennelijk telkenmale bij elke afweging!
De geïnvesteerde euro's zijn wel tot-op-het-bot-veilig gesteld, daar hoef je nooit bang voor te wezen! Mammon houdt onder het motto: "ikke-eerst" de touwtjes nog steeds strak in handen. Maar ja.....daar ben je dan ook god voor, nietwaar!