maandag 28 april 2008

Heen en Weer
Vandaag, samen met R de hele dag gesellich op 'm paed wèst met het Sneker karate gezelschap van Sportclub F & F in het bijzijn van hun eregast van hun internationale Lentekamp, de Japanse Shihan Kazuguki Hasegawa, die morgen weer naar Japan vertrekt. Een mooi begin, eind april van de "mei" vakantie!
We hebben ons kostelijk vermaakt o.a. op de Daik in Volendam. In mijn dagelijkse rondje langs de sneker weblog velden lees ik vanavond, dat de Opregte Sneeker, Henk Doevendans - in zijn stukje- wel erg veel woorden (mijn woorden: o.k. ik geef het toe, lenig geschreven, met een paar eenvoudige taalgrapje(s) en een alliteratie) nodig heeft om het navel starende clubje van o.a. locale bestuurders, politici, kwartiermakers, plannenmakers, ambtenaren en bezwaarschriften-schrijvers, causeurs en wat dies meer zij in de periferie van het Culturele Kwartier Sneek in bescherming te nemen en de hand boven het hoofd te houden. Als het allemaal zo duidelijk en "0pregt" is, waarom weet de burger dat dan niet! In het raadsvergadering van 19 april 2005 staat toch duidelijk dat de Raad in principe akkoord is met het stichten van een nieuw theater etc. Beslissers moeten gewoon hun besluiten nakomen, of mis ik nu iets?? ....Kennelijk, voortschrijdend inzicht zeker, want nieuwbouw wordt plotseling verbouw. Natuurlijk onder druk van de straat! Over slappe knieën gesproken! Dit alles is op zijn minst opmerkelijk te noemen, vind ik. Vervolgens wordt de schrijver van mijn favoriete weblog, Henk van der Veer ook nog eens ten tonele gevoerd, gekapitteld over (gemeente)politieke scenario's, alsmede de oren gewassen. Henk D laat de rol van opiniemaker "(op)rechts" liggen en ontpopt zich in een soort glansrol van beschermengel van de Sneker regelgevers, beslissers en establishment.(Gotspe!??)
Ik herken de rol en de naam van de prachtige traditionele Volendamse houten Botter, die in tijden van voor-en tegenspoed is gebruikt door de plaatselijke betaald voetbal organisatie. Het historische vaartuig, dat ik vanmiddag nog pronkend zag liggen aan de Dijk, in de IJsselmeerhaven van Volendam met de welluidende en toepasselijke naam "Heen en Weer"..............."Nieuwbouw,Verbouw,Nieuwbouw,Verbouw, Nieuwbouw,Verbouw"
Sneek. Iedere stad krijgt het Theater, dat de inwoners verdienen, Jammer: 't is n't Oàrs! ....Meer zei ik niet, op mijn digitale glaasjes van de toverlantaarn op You-Tube met als toelichting:
2005-2008 de loop der dingen, over een stad zonder Theater.

kijk maar !
discussie gesloten!