maandag 21 april 2008

Applaus


Maandagavond hebben we op de boksclub met zijn allen geapplaudisseerd voor twee clubgenoten en trainingsmaten: Klaas Jansen en Jaap Postma. Twee Sneker granaten, die om ûtens en op de mat, tussen de touwen geen spatje angst tonen. Ware Lefgozers! Niet lullen mar poetsen! Na de partij super sportief, respect voor de sport en de tegenstander ! Diepe buiging. Ik mag ze, my type of Guys!
Hier onder een bericht van Peter Smit, door mij geplakt en geknipt van de website van Sportschool F&F uit Sneek.
Zaterdagavond, 19 april is Klaas Jansen kampioen boksen geworden van de districten Noord-Nederland, Noord-Holland en Oost-Nederland in het zwaargewicht tot 91 kg.
In de voorrondes had klaas al afgerekend met Bastiaan Koops van boksvereniging Assen en Inci Baris van boksvereniging Delfzijl. In de finale te Nieuwegein kwam Klaas Jansen uit tegen de lange bokser Joey Veldhuizen van BSC Amersfoort. Klaas bouwde in de eerste en tweede ronde een grote puntenvoorsprong op. In de derde ronde kreeg Klaas de opdracht om de partij gewoon uit te boksen en zijn puntenvoorsprong te behouden. Dit ging goed en Klaas haalde hierdoor de eerste kampioenstitel binnen voor het boksteam van Sportclub FenF.

Jaap Postma moest eigenlijk ook deze avond zijn finale boksen in het welter(tot 69 kg) Echter eerder deze week melde zijn tegenstander vd Horst uit Almere zich af wegens een blessure. Jaap vertrok zaterdagmiddag dan ook gewoon als toeschouwer naar Nieuwegein. Wel had Jaap zijn boksspullen meegenomen. Het gebeurt namelijk nog wel eens in de bokssport dat boksers op het laatste moment niet op komen dagen en zo kan er dan ineens een partij
voor je zijn als invaller. Dit was ook het geval bij Jaap. Jaap Postma had een partij tegen de
middengewicht (tot 75 kg) Dino Razov van de fight club uit Purmerend. Jaap Postma won ook deze partij en is nog steeds ongeslagen!!

De finale partij bokst Jaap Postma 17 Mei in het WTC EXPO in Leeuwarden en volgende week moet Jaap aantreden in Den Helder alwaar hij bokst tegen de kampioen in het welter in de C-klasse Ronald Koster uit Hoorn.