zaterdag 22 maart 2008

Het Peil in de Long van Sneek.


Wat is de overeenkomst tussen De Long van Sneek (antwoord 1) en het +15 FZP Fries Zomerpeil (antwoord 2)? Het zijn beide de goede antwoorden op de vragen uit mijn quiz in mijn log d.d. 17 maart 2008.
De winnaars zijn beide Sneekers, ex aequo:Henk van der Veer en Hero Polet. Zij gaven beiden elk één goed antwoord op de afzonderlijke vragen. Zij verdelen daarbij de buit van de eeuwige roem.
Beiden heren bloggen in Sneek behoorlijk aan de Literaire en Athletische weg! Hun culturele c.q sportieve passies zijn bijzonder aanstekelijk en druipen haast letterlijk van hun unieke weblogs af!
fotocollage mmv Wouter Jansen en Henk van der Veer.
----------------------------------------------------
Henk van der Veer zei

Haré Anske,

De navel fan Sneek

Dou hest dizze foto skoaten bij wat nou Ut Skaapmerkplein ( Schapenplein ) is. De foto laat ut overklúzinkje sien fan wat ut begin fan de ( dempte ) Neltjeshaven is. An dizze waterloop is Sneek in de Middeleeuwen ontstaan. Eigen is dit plakje de navel fan Sneek! Ut waterke liep fan De Wip naar ut noarden, krúste de ouwe Hemdyk op ut plak dêr't nou de sigarewinkel fan Sipma nòch is. Kronkelde achter de húzen fan de Peperstraat langes in de richting fan de Kleine Kerkstraat en dan wear ferder achter de Marktstraat om úteindelek wear naar ut noarden ou te búgen naar de stadsgracht. In 1836 wurdde der over de Neltjeshaven un nije brugge leid. In de later dichtmetselde, in 1992 helemaal fernijde booch fan de brugge over de waterloop, is nòch altyd ut jaartal 1836 te lezen op un slútstien.
Nou su!


HeroIsMe zei

volgens mij: 15 +FZP

HeroIsMe zei

Tegenover Bij Folkert Outdoor & Running??