maandag 25 februari 2008

Boksmaten


Boksdebuut van boksmaat Jaap Postma succesvol...
Gaasterlander Jaap Postma van Sportclub F en F The Inner Way uit Sneek bokste zaterdag 23 februari zijn eerste partij tijdens het boksgala in Assen ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van boksvereniging Assen. Op dit gala werd ook enkele kickbokspartijen en een Kyokushin karate partij gespeeld. Sem Schilt, wereldkampioen in het K1 kickboksen, was tijdens dit gala ook van de partij, hij trad op als scheidsrechter bij de karate wedstrijd.
Jaap Postma bokste tegen de ervaren Silvinho Stroy van de Utrechtse boksvereniging Verbon. Silvinho Stroy had reeds 6 partijen gebokst en was en stuk langer dan Postma. In het begin van de eerste ronde kreeg Jaap twee harde linker direktes te verwerken. Dit was echter de enige schade die Stroy aan Jaap kon aanrichten. Jaap hield zijn dekking goed gesloten en stootte hard.
In de tweede ronde kreeg Stroy een openbare waarschuwing voor afklemmen. Dit afklemmen was wel te begrijpen want Jaap was als een jager die joeg op zijn prooi. In de derde ronde zette Jaap zijn sloopwerkzaamheden voort en Stroy kwam er niet meer aan te pas.
Jaap bokste een goede partij, ontweek goed en bokste een zeer hoog tempo.
Drie boksers van de Sneker Sportclub F en F zullen in maart/april 2008 deelnemen aan de gezamelijke distriktskampioenschappen van de afdelingen Noord-Nederland, Noord-Holland en Oost-Nederland. Deze boksers zijn:
Berry vd Mark (welter tot 69kg)
Jaap Postma (welter tot 69kg)
Klaas Jansen (zwaargewicht tot 91kg)
verslag Peter Smit

Opening Oerol 2008

Vandaag lees ik in de NRC, dat de oud IJlster Theun Mosk een belangrijke bijdrage zal leveren aan de opening van het Oerol festival 2008 op Terschelling.
Op dit log heb al eens vaker aandacht besteed aan deze jonge talentvolle theatermaker/decorontwerper, die in 2007 Charlotte Kohler Prijs won.