Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit februari 17, 2008 weergeven

John Wright

Tijdens mijn schaatstour op de Weissensee hoorde ik via via van het plotseling overlijden van de engels/schotse zanger John Wright. Ooit schreef John in Sneek zijn beste wensen voor mij op de inlay van zijn mooiste CD "Ride The Rolling Sky" uit 1993. Deze signering vond plaats tijdens de pauze van zijn eerste legendarische Music-Inn optreden op het podium van de grand-gala-miedema-theater foyer van Amicitia.
Op de rugzijde van een T-shirt van de John Wright Band staat: "All Music is Folk Music" Ain't ever seen no dog sing no song.
Drie cd's van John liggen nog steeds heel dichtbij de lade van mijn CD speler. Dat zegt genoeg!Zorgverzekeraar

Vannacht één uur thuis gekomen. Een week lang met een vriendenclubje, heerlijk geschaatst op de Weissensee en gelanglaufen of hoe zeg of schrijf je zoiets, op de besneeuwde hellingen langs het meer. Het schaatsen gaat mij vrij redelijk af. Het langlaufen ietsje minder. Ik heb twee uurtjes les genomen bij skileraar Sven. (Biertjuuhh!!) Ik moet je zeggen dat het locale ski-onderricht zijn vruchten wel afwerpt. Maar op een gegeven moment, vlieg ik toch, door een kleine onoplettendheid, ongenadig een-meter-of-tien uit de bocht. Een beetje bijgekomen van de eerste schrik en een pijnlijke ribbenkast, komt er een stijvolle dame van, ik schat van Engelse makelij en van middelbare leeftijd met een perfecte techniek, ook door die bijzonder beroerde bocht. Ik kijk lachend naar haar en geef haar een complimentje, voor dat ze het zo uitstekend doet: " Yeah, You're doing well!" roep ik haar toe! Ze kijkt me een beetje strak aan en zegt: `Do hoefst dy nèt sà ut te sloven, kèst wòl f…