vrijdag 25 januari 2008

Peter Smit The Crouching Tiger has landed.......

De sneker zwarte band Kyokushin-karateka Peter Smit is zojuist (vrijdag 17:55 uur volgens teletekst) samen met het F&F team en begeleiders op Schiphol-airport terug gekeerd van zijn trip naar de WK Kyokushin Karate vorig weekend in Japan.

Wat is je eindresultaat in Japan?

Ik ben bij de laatste 16 geëindigd. Ik was de eerste ronde vrijgeloot (bye heet dat) en de tegenstander in de tweede ronde, een Georgiër, kwam niet opdagen. Ik heb dus de gehele zaterdag moeten wachten. Voordat ik de tatami op moest hoorde ik, dat mijn tegenstander er niet was, maar ik had wel twee warming-ups achter de rug.

Balen dus....

Ja, dat was wel even balen, want de rest van ons team was zaterdag al of één of twee keer aan dat bak geweest.

Maar goed, op naar de zondag.......

Ik wist in ieder geval dat ik tegen een Japanner moest. Zijn naam was Yasumichi Kikuyama afkomstig uit Okinawa. Hij was student van WK organisator Shihan Shichinohe (die grote Japanner, die vorige zomer in Sneek was).

Wat ging er in je om?
Zondag was ik de 6e partij. Vlak voor het gevecht (je zit dan op een stoeltje voor de mat), was ik helemaal niet zenuwachtig. Gek eigenlijk, dat ik voor deze gevechten niet zenuwachtig was. Ik had een soort lege geest! Heel apart. Het was alsof ik een hartchirurg was, die een bypass operatie deed.....Ik had met mezelf afgesproken, dat ik een beetje dood wilde gaan in het gevecht!

Hoe ging het?
Ik begon met mijn partij en alle combinaties die we de afgelopen periode hadden getraind kwamen eruit. Toen ik hem in zijn ogen keek zag ik ook dat hij dacht dat deze partij voor hem geen makkie ging worden. Ik had hem zwaar onder druk, zelfs maakte ik een hak trap op zijn hoofd.

Gewonnen, dus!

Na de speeltijd beslisten de scheidsen twee rood - voor de japanner en twee onbeslist.
Helaas geen verlenging, dus ook geen kans meer om de partij definitief op mijn naam te schrijven.

Min...

Niet negatief bedoeld maar ik had absoluut een verlenging verdiend, dat zie je ook al je de video terug ziet. Bovendien zeiden de coaches van Zweden, Australië en nog vele anderen, dat ook! Maar goed,.... je bent in Japan en daar is de jurering soms toch wel erg subjectief.

Een mooie ervaring rijker, zeker??

Die scheidsrechterlijke beslissing geeft absoluut geen negatieve bijsmaak aan mijn ervaring, want ik heb daar een snoeier mooie partij gevochten. Ik heb na 16 jaar trainen op een Wereldkampioenschap Kyokushin - het hoogste karate-podium in Japan - een prachtige partij neergezet en een geweldige ervaring gehad.
Eigenlijk zoals ik altijd in de dojo aan het sparren ben. Vrij en zonder spanning. Die wedstrijdervaring is voor mij het allermooiste!!