zaterdag 5 januari 2008

Sneker Politieke Wannabees


Op het weblog van sneker de Buijne Kiek, staat vandaag een prijsvraag ( een vet knipoog staat er niet bij, maar tussen de regels door kun je het weten) over de de locatie van de mobile Sneker OZON Tandzorg Reclamezuil van Jacob Brandsma. De foto is afkomstig van de CDA Sneek website. Aangemoedigd door Wim Walda, de onvervalste en onvolprezen webmaster van de populaire, veelgelezen en gezaghebbende website SneekAlles van zijn de whizzkid's van de Sneker-CDA-Localo's bijzonder vlijtig aan de slag gegaan met hun ingeslapen doornroosje website.
Stoer als ze zijn, en ontwaakt uit een volstrekte lethargie, willen ze via hun website een aantal haalbare dwergen-onderwerpen op de sneker politieke agenda van 2008. Snel oogstbaar Laaghangend (Gemeente politiek)Fruit!
Onder anderen dit kabouteronderwerp:

"Onwenselijke reclame-uitingen in de binnenstad. Een voorbeeld: de fiets met reclame van McDonalds, de winkelier die al 6 jaar opheffingsuitverkoop houdt en Ozon Tandzorg met zijn auto met aanhangwagen die overal zijn auto neerzet om maar gratis irritante reclame te maken."
Natuurlijk kan niet elke ondernemer zich een peperdure reclame "Langs Heeren Wegen" veroorloven. Als je dan als ondernemer of wie dan ook, op een creatieve en ook nog legale manier een oplossing zoekt voor een beetje naamsbekendheid, dan zijn er gelijk weer een stelletje locale politieke lichtgewichten met hierover een waardeoordeel. Deze dreumesen zonder echte visie willen er via een eigen soort sprookjes concreetheid over de ruggen van creatieve mensen en medeburgers, politiek beter van worden. Zij willen er kennelijk een goedkoop politiekslaatje uit slaan!
Foei !.....Er zijn toch werkelijk wel andere onderwerpen te bedenken, die (samen) politiek haalbaar zijn!!!.