Doorgaan naar hoofdcontent

Welsh Open

Door Peter Smit.
Llantrisant - Zaterdag 29 november heeft het karate-team van Sportclub F en F The Inner Way uit Sneek diverse podiumplaatsen in de wacht gesleept op de Welsh Open Kyokushin Karate Kampioenschappen.

De Welsh Open vindt jaarlijks plaats in Llantrisant, nabij Cardiff in Wales, Groot Brittannië en wordt georganiseerd door Shihan (hoofdleraar red.) Alwyn Heath, 6e dan van Mas Oyama's Kyokushin Karate Organisation (MOKKO). Afgelopen zaterdag vielen vijf van de acht teamleden in de prijzen. Sjoerd Odolphie wist beslag op de tweede plaats te leggen in categorie 3, bij de jongens 10-13 jaar. Trainingsmaatje Vincent Popma was minder fortuinlijk; hij verloor in de eerste ronde, na een knappe partij, van de latere kampioen Jamie Petch. Anke Speerstra maakte haar internationale debuut op de Welsh Open en kwam in de eerste ronde net iets te kort tegen Jodi Heath. Sanne van Veenendaal uit Sneek wist op knappe wijze en met een aantal zeer goed geplaatste jodan mawashi geri's (hooggeplaatste cirkelschoppen red.) tot de finale door te dringen. Zij deed dit door in de eerste twee rondes respectievelijk Kirsty White en Jodi Heath - twee favorieten uit Wales - het toernooi vroegtijdig te laten verlaten. In de finale nam Sanne het op tegen Jade Foster. Deze finale ontaarde in een ware titanenstrijd waarin Jade met een minimaal puntenverschil de partij op haar naam schreef en Sanne de zilveren plak mee naar huis nam.

Bij de senioren (18 jaar en ouder) deden Gert-Jan Pels in de zwaargewicht (+80 kg.), Peter Smit en Johannes de Boer in het heren lichtgewicht (-70 kg.) en Belle Smit-Dijkstra in de dames open klasse een gooi naar de titel. Gert-Jan Pels beet in het zwaargewicht de spits af door zijn eerste partij - hij had in de eerste ronde een bye - tegen een uit Frankrijk afkomstige tegenstander, middels tweemaal een waze ari (half punt red.) te beslissen. Zijn tweede partij was tegen de uit Cardiff afkomstige Said Houssein. De partij ging gelijk op, toen Houssein halverwege doorkwam met een goedgeplaatste shita tsuki (leverstoot red.) en een waze ari (half punt red.) scoorde. Vlak daarna plaatste hij een lage cirkelschop die hem eveneens een half punt opleverde, waarmee hij de partij op zijn naam schreef. In de partij om de derde en vierde plaats nam Gert-Jan het op tegen Fredrik Mansson uit Zweden. Gert-Jan wist deze partij vroegtijdig in zijn voordeel te beslechten door tweemaal een waze ari te scoren met een goedgeplaatste shita tsuki (leverstoot red.). Johannes de Boer nam het in het lichtgewicht in zijn eerste partij op tegen Spencer Bennett uit Wales en moest helaas de winst aan de 'Welshman' laten, die er uiteindelijk met de tweede plaats vandoor ging. Sneker Peter Smit zag zich in de eerst ronde geplaats tegen de uit Belgie afkomstige Bart Kuppens. De Sneker had een verlenging nodig om de partij op zijn naam te zetten. Belle Smit-Dijkstra had een bye in de eerste ronde bij de dames en nam het in de tweede rond op tegen de Australisch Melissa Mclean. De partij ging gelijk op todat Belle in de verlenging een versnelling hoger schakelde en de Australische daarmee overklaste. Peter Smit nam het in de tweede ronde op tegen Fransman Emmanuel Burgio. Na twee verlengingen liet Smit zien over de meeste 'fighting spirit'te beschikken en werd tot winnaar uitgeroepen. In ronde 3 nam Belle het op tegen de uit Wales afkomstige Michaela Foster. Belle wist binnen officiele speeltijd deze partij en daarmee ook meteen de titel op haar naam te schrijven. Open Welsh kampioen bij de dames: Belle Smit-Dijkstra. Peter Smit nam het in de derde ronde op tegen de latere kampioen Sithembiso Majozi van dojo Tokie uit London en incasseerde vlak voor het einde van de partij een waze ari tegen. In de vierde ronde, in de strijd om de derde en vierde plaats, wist Peter de partij voortijdig te beeindigen middels een goed serie geplaatste shita tsuki's (leverstoot red.)

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel