Doorgaan naar hoofdcontent

1e dan voor Belle Smit DijkstraHet komt in de Kyokushin Karate Sport hoogst zelden voor, dat een vrouw, de zwarte band 1e dan, de (internationale)status van zo'n dergelijk hoog niveau verwerft. Belle Smit Dijkstra legde het zware twee daagse parcours voor het verkrijgen van de 1e dan, zwarte band, af gelopen week, met zeer goed gevolg af. Zij wist de loodzware fysieke inspanning in combinatie met het zeer ingewikkelde theoretische gedeelte (o.a. officiële Japanse benaming inclusief de uitvoering van alle kata's en pedagogiek) van het officiële examen succesvol af te ronden
Zaterdagmiddag was het dan ook eindelijk zover. De onderwijzeres aan de sneker Bonifatius School krijgt onder luid applaus van haar mede karateka's "Loon naar Werken"!! Onder het motto:"Driemaal is scheepsrecht", pakte Belle dit jaar de volle en overtuigende winst in drie Europese finales. Zij heeft thuis, op haar kamer, een-cup-met grote-oren van de Internationale Kyokushin Karate toernooien in Denemarken, The Open Danish in Kopenhagen, in Wales, The Open Welsh in Llantrisant, nabij Cardiff, en natuurlijk de enpassant gewonnen Sneker Waterpoortcup.
Daarnaast deed zij dit najaar ook nog mee aan het zeer gerenommeerde All Japan Open Kyokushin Karate, het belangrijkste toernooi op het WK na.
Zaterdagmiddag kreeg de Sneker Bikkel Belle van haar sensei Frank Liew-On, de door haar zo fel begeerde zwarte band, 1e dan, uitgereikt.
Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel