Doorgaan naar hoofdcontent

Wijd en Zijd


Als alles volgens planning verloopt staat a.s. woensdag het volgende over mij in de Wijd&Zijd.
Mijn naam is Anske Smit en woon in Sneek. In het dagelijkse leven werk ik bij de Dienst Landelijk Gebied in Leeuwarden. Naast mijn werk schrijf ik stukjes, maak ik foto's en filmpjes over van-alles-en-nog-wat, die ik dagelijks publiceer op mijn Weblog. Momenteel ben ik als vrijwilliger nauw betrokken bij de organisatie van de Internationale Kyokushin Karate Waterpoortcup Sneek.

Waar en wanneer bent u geboren?

Ik ben op 29 oktober 1950 geboren in Hylpen (Hindeloopen)

Wat is uw huidige functie?

Ik werk als medewerker Gebiedsontwikkeling bij de Dienst Landelijk Gebied in Leeuwarden

Verliefd, verloofd of getrouwd. Kinderen?

Ik ben getrouwd met Renate. Wij hebben twee kinderen.

Uw grootste passie/hobby?

Hardlopen, Boksen, Muziek en het publiceren op mijn Weblog. Naast mijn liefde voor Hylpen en zijn historie en Sneek heb ik een fascinatie voor grote Europese steden zoals Kopenhagen, Berlijn, Barcelona en natuurlijk Amsterdam.

Mijn voorkeur gaat uit, om daar dan op een stadscamping in onze Kip-Kompakt 300 uit 1984 te verblijven.

Waarvoor mogen ze u midden in de nacht wakker maken?

's Nachts heeft lekker slapen verreweg mijn grootste voorkeur. Mooie herinneringen bewaar ik aan de nachtelijke uitzendingen van bokswedstrijden van Mohammed Ali in de zeventiger jaren.

Uw grootste ergernis?

Ik heb een bloedhekel aan mensen, die zeggen dat ze het altijd zo druk hebben en roepen, dat ze werkweken van 60 à 70 uren draaien. Volgens mij zijn dat zielepoten, die geen goede keuzes maken en niet goed omgaan met hun tijd.

Laatst gekochte cd?

Mijn laatste CD kocht ik in de winkel van de Leeuwarder platenbaas Wobbe van Seijen. Het is het nieuwste studioalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Jackson Browne: "Time the Conqueror"

Laatst gelezen boek?

Ik lees zelden een boek. Ik heb bijvoorbeeld minimaal twee vakanties nodig om door een roman heen te komen. Mijn laatste boek is Panorama Krayenhoff. Het is een boek over de renovatie van historische forten in de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Welke film heeft veel indruk gemaakt?

Ik ben gek op films. Jammer genoeg zijn er teveel slechte films. De film "Babel" is een echte aanrader! Die film maakte diepe indruk op mij.

Uw grootste ondeugd?

Ik heb vanaf mijn twaalfde al een passie voor spijkerbroeken.

Anders gezegdL"Een tik! Ik laat mij (te) vaak tot koop verleiden!

Wat wilde u als kind graag worden?

Mijn ideaal was roadmanager te worden bij de Rock&Roll band van Joe Cocker, met zijn tour Mad Dogs & Englishmen de wijde wereld rond trekken, leek me het einde!

Welk evenement in de regio spreekt u aan?

In mijn stad Sneek, het Festival Sneker Simmer en de Bonte Sneker Avond. Ook Oerol op Terschelling spreekt mij bijzonder aan.

U maakt een lange vliegreis. Wie neemt u mee en waarom?

Ik neem Kyokushin Karateka Peter Smit mee naar Japan en China en Theatermaker Margarite Smit uit Amsterdam naar New York.

Uw favoriete vakantieland?

Mijn favoriete vakantie gebied is de Oostzee. De Duitse eilanden Ruegen en Usedom (vml DDR) kunnen bekoren mij in hoge mate. Daarnaast geniet ik van de schitterende natuur in Mecklenburg Vorpommern, met name de omgeving Mueritz See

Wat mist u in uw woonplaats?

Deze vraag is een inkoppertje! Natuurlijk een theater c.q muziekzaal. Wij gaan nu regelmatig buiten Sneek naar het theater, maar binnen afzienbare tijd heeft Sneek een eigen schouwburg. Gelet op de recente ontwikkelingen in de gemeentelijke herindeling van Zuid-West Friesland is de Stad Sneek, dat toch aan zijn stand verplicht.

Met wie zou u graag eens een dag willen ruilen?

Ruilen is een groot woord, maar ik zou wel eens een dagje mee willen lopen met Gedeputeerde Anita Andriessen om te ervaren "hoe de hazen lopen" in de regionale politieke wereld van de Landbouw, de Natuur en het Landschap.

Welke droom wilt u nog realiseren?

Momenteel werk ik samen met een maat aan een voorstelling onder de titel Bouwmantsje. Hierin laten willen we beiden onze andere talenten zien. Als je Bouwmantsje goochelt licht ik een tipje van de sluier. Schrik niet!!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel