Doorgaan naar hoofdcontent

Vinger aan de Pols


In Sneek is altyd wel wat te doën…...aldus Henk van der Veer op zijn zaterdagse weblog.
Inderdaad, vandaag stond de poort van het Sneker Antoniûs Ziekenhuis extra wijd open. Na een grondige verbouwing hield de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde openhuis voor het publiek. De publieke belangstelling was bijzonder groot. Door de vele programma's op TV heeft men de laatste tijd, kennelijk een enorme honger ontwikkelt naar medische onderwerpen.
De bezoekers werden in Antoniûs rondgeleid langs de diverse behandelkamers van de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde.
Men kreeg deskundige voorlichting van de medewerkers over de ins en outs van de veelal geavanceerde digitale toestellen, die op deze afdeling, voor het ultieme resultaat voor de patiënt, worden ingezet. Het viel bij jong en oud bijzonder in de smaak. Veel belangstelling bestond er voor het paradepaardje onder de toestellen, de M.R.I (Magnetic Resonace Imaging.) Met mijn woorden, heel simpel gezegd: digitale beeldvorming door middel van een magnetisch veld. Ook de afdelingen met de CT scanner (Computer Tomografie), Angiografie, Mammografie en Echografie, mochten zich in een warme belangstelling van de bezoekers verheugen. Interessant was ook de voorlichting over het medisch onderzoek op de Gammakamer. Dit onderzoek vindt plaats met behulp van radioactiviteit.
Voor een alphaklant zoals ik, was de rondleiding net zo,n beetje te bevatten, maar bijzonder interessant om het allemaal eens aan te horen, te bekijken en van dichtbij een beetje mee te maken.Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel