Doorgaan naar hoofdcontent

11 stedentocht

Vanmorgen werd in het gebouw van Tryater in Leeuwarden een tweede vrijwilligersbijeenkomst gehouden over de voorstelling van Tryater, de 11-stèdentocht. Deze voorstelling vanwege het honderdjarig bestaan van de Vereniging Friese Elfsteden duurt twaalf uur en voert langs alle elf steden. De acteurs en toeschouwers worden met bussen vervoerd.
R. en ik behoren inmiddels ook tot de vrijwilligersstal van Tryater. Wij zijn geronseld door Frou D. Één ding is mijn wel duidelijk: "Het wordt een zeer indrukwekkende voorstelling, die je absoluut niet mag missen"! "Zet jezelf gedurende de jaarwisseling niet buitenspel" door achter de centrale verwarming te blijven zitten. Wacht dus niet af , maar koop snel een kaartje voor die voorstelling!
Aan nagenoeg alle vrijwilligers is vanmorgen volledige openheid van zaken gegeven over de inhoud van de voorstelling en de voorstellingslocaties. Tryater speelt op een zestal locaties, dus niet in alle Fries Elfsteden. Uiteraard is ons door de projectleider en de regisseur van de voorstelling te kennen gegeven, dat wij met de verstrekte informatie uiterst prudent dienen om te gaan gaan! Ik kan jullie verzekeren, dat Sneek een prominente plaats in de voorstelling heeft en dat er op deze prachtige en gewijde locatie ook superspannende dingen zullen gaan gebeuren! Verder houdt ik mijn kaken op elkaar!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Voetbalfeestje op Herfstavond