Doorgaan naar hoofdcontent

Nominatie Publiciteitsprijs 2008


Tot 8 december duurt de nominatie periode voor de Sneker publiciteitsprijs 2008. Met enig vooroordeel heb ik over deze prijs nagedacht en mijn voorstel aan de Gemeente Sneek is om de publiciteitsprijs 2008 toe te kennen aan de Activity Foundation in Sneek. Met name noem ik in dit verband de heren Frank Liew On en Peter Smit als stuwende krachten achter en in het bestuur van deze sneker Activiteiten Stichting.
Zij organiseren jaarlijks een belangrijk Internationaal Kyokushin Karate Toernooi voor jeugd en volwassenen. Dit toernooi heet de Waterpoortcup, een zeer toepasselijke naam, die een briljante verbinding heeft met de stad Sneek. Inmiddels geniet deze Waterpoortcup in de Europese en deels ook in de Japanse Kyokushin Karate sportwereld een enorme status met dito uitstraling. De karateka´s komen jaarlijks uit diverse Europese landen naar Sneek. Deelnemers uit Zweden, Litouwen, Denemarken, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Wales, Polen, Hongarije en België zorgen dan voor een bijzonder hoge bezettingsgraad van de sneker hotels, maar dit terzijde! De Waterpoortcup heeft volgend jaar al een traditie van acht jaar opgebouwd en is absoluut een blijvertje! Het toernooi wordt beschouwd als de Open Nederlandse Kyokushin Karate Kampioenschappen. Jaarlijks genereert de Waterpoortcup heel veel mediacontacten. Dit zal in de toekomst nog een grotere vlucht nemen! Tevens loopt de Activiteiten Stichting in mediacontacten voor de sneker Waterpoortcup ver voorop in de hedendaagse digitale wereld van het Web 2.0. Er zijn dagelijkse een veelvoud van internationale contacten via professionele en zelfgemaakte video´s op het wereldberoemde en super populaire videokanaal You Tube. Sommige filmpjes hebben in korte tijd op You Tube bij elkaar, maar liefst meer als vijf-tien-duizend hits. De reikwijdte van deze contacten is dus enorm en kun je gerust mondiaal noemen. Al deze grootschalige contacten van de Waterpoortcup hebben structureel verbinding met de stad Sneek, blijven bijzonder actueel, zijn voortdurend beschikbaar en voor iedereen toegankelijk op dit uiterst populaire medium.
Verder besteden de Snekerinternetkrant van Henk Doevendans, de populaire site Alles Van Sneek van Wim Walda en nog veel meer locale populaire sneker weblogs jaarlijks veel aandacht aan de traditionele Waterpoortcup. Alle internationale deelnemers generen in hun vaderland, op hun beurt en in hun eigen omgeving ook weer talloze mediacontacten over hun favoriete sport en hun jaarlijkse deelname aan de Waterpoortcup. Steeds weer wordt Sneek altijd weer automatisch genoemd als The-Place-To-Be tijdens de Internationale Kyokushin Karate Waterpoortcup!
Vermeld dient nog te worden, dat de bekendheid van de Waterpoortcup in Sneek ook via raambiljetten en flyers betekenisvol is! Daarbij liften belanghebbende locale commerciële sponsoren mee met de publiekscontacten over de Waterpoortcup. De sneker Kyokushin Karate topatleten: Belle Smit, Peter Smit, Klaas Jansen en coach Mark Potma, die hun sporen al dik hebben verdient op de Waterpoortcup zijn uitgegroeid tot veel gevraagde deelnemers op belangrijke Internationale Kyokushin Karate Toernooien o.a. in Wales, Zwitserland, Litouwen, Denemarken, Zwitserland en niet onbelangrijk natuurlijk in Japan. De Japanse stad Kurobe is ook al decennia lang een bijzonder gerespecteerde partner van de stad Sneek. Deze Kyokushin Karate wedstrijden komen in Japan veelvuldig op de TV. De sneker deelnemers zullen niet na laten om, als dat zo uit komt, in perscontacten te melden dat zij from Sneek, Holland afkomstig zijn. Zij zijn namelijk super trots op hun stad en woonplaats Sneek. Mijn conclusie is dat de heren Frank Liew On en Peter Smit van de Activiteiten Stichting Sneek als organisatoren van de jaarlijkse Waterpoortcup met als verbinding de stad Sneek, bijzonder veel positieve sportieve pers-en mediacontacten voor Sneek genereren op Mondiaal, Nationaal, Regionaal en Locaal niveau. Doe dat maar eens na!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond