Doorgaan naar hoofdcontent

Lost in Translation.

Op de website Sneek.Alles van.NL van Wim Walda staat een item over de kerkelijke reactie op het op de markt brengen z.g. Chocolade-Jezus-Poppen.
Onderstaand mijn reactie op dit item met een video van Tom Waits over zijn Chocolate Jesus.
De vertaalmachine van Google slaat woest om zich heen, als hij wordt gevraagd, de engelse tekst van dit liedje van Tom Waits te vertalen. Gouden....lees maar mee!
Een bijzonder hoog I'll see it thru de fingersgehalte!

Niet meer naar de kerk gaan op zondag
Dont get on my knees to pray
Dont kom op mijn knieën om te bidden
Dont memorize the books of the bible
Dont memoriseren van de boeken van de bijbel
I got my own special way
Ik heb mijn eigen speciale manier
Bit I know jesus loves me Bit
Ik weet Jezus houdt van me
Maybe just a little bit more
Misschien net een beetje meer

I fall on my knees every sunday
Ik val op mijn knieën iedere zondag
At zerelda lees candy store
Op zerelda moer snoepwinkel

Well its got to be a chocolate jesus
Nou heb haar als een chocolade-Jezus
Make me feel good inside
Maak me een goed gevoel binnenin
Got to be a chocolate jesus
Heb je als een chocolade-Jezus
Keep me satisfied
Hou mij tevreden

Well I dont want no anna zabba
Nou ik niet willen geen anna zabba
Dont want no almond joy
Dont wil geen amandel vreugde
There aint nothing better
Er is niet niks beters
Suitable for this boy
Geschikt voor deze jongen
Well its the only thing
Wel zijn het enige wat
That can pick me up
Dat kan me pick up
Better than a cup of gold
Beter dan een beker van goud
See only a chocolate jesus
Zie slechts een chocolade-Jezus
Can satisfy my soul
Kan aan mijn ziel

(solo)
When the weather gets rough
Als het weer krijgt ruwe
And its whiskey in the shade
En haar whiskey in de schaduw
Its best to wrap your savior
Haar beste aan uw redder wrap
Up in cellophane
Up in cellofaan
He flows like the big muddy
Hij stromen zoals de grote modderige
But thats ok
Maar dat is ok
Pour him over ice cream
Giet hem over ijs
For a nice parfait
Voor een lekker parfait

Well its got to be a chocolate jesus
Nou heb haar als een chocolade-Jezus
Good enough for me
Goed genoeg voor mij
Got to be a chocolate jesus
Heb je als een chocolade-Jezus
Good enough for me
Goed genoeg voor mij

Well its got to be a chocolate jesus
Nou heb haar als een chocolade-Jezus
Make me feel good inside
Maak me een goed gevoel binnenin
Got to be a chocolate jesus
Heb je als een chocolade-Jezus

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.