Doorgaan naar hoofdcontent

Snekers in Japan


Momenteel verblijven een drietal sneker karateka's in Japan. Zijn doen mee aan een prestigieus karate toernooi All Japan Open. Eén van de drie, Belle mailde het volgende:
Vanochtend (6-11-08) zijn we (Mark Potma, Klaas Jansen en ik) aangekomen in Nagoya, Japan. Het was wel een lange rit: dinsdagavond vertrokken, bij Margarite (Peter zijn zus) geslapen (ideaal!!!), woensdagochtend 5 uur trein gemist, na het eerste sprintje met de tassen en koffers gelijk al het zweet op de rug, volgende trein genomen naar Schiphol, na 3 uur vliegen 6 uur wachten in Helsinki, vlucht naar Nagoya duurde ongeveer 10 uur, 2 romantische films gezien (heerlijk), op het vliegveld werden we opgehaald door de vrouw en de dochter van Sihan Hasagawa en de wereldkampioen Takuma, genoten van een heerlijke maaltijd bij Sihan Hasagawa thuis, en tenslotte werden we door zijn vrouw naar het hotel begeleid, weten we ook gelijk welke metro we moeten nemen, het centrum van Nagoya is vet groot, we hebben allemaal een 1-persoons kamer: LUXE!!! We worden dus super goed verzorgd!
Tenslotte hebben we vaniddag alle drie even een tukkie gedaan, we waren redelijk brak. Vanavond hebben we van 7 tot 9 getraind, lekker even zweten, vooral na die lange zit in het vliegtuig was het trainen wel heel lekker, alles spieren weer even los. Na de training hebben we bij een noedelbar nog gegeten: apart, vullend en lekker. Het is wel grappig, want je wijst een plaatje aan en de is het een verrassing wat je krijgt, bijna alles is in het Japans, behalve gelukkig bij de subway/metro.
We gaan nu nog even thee drinken. En daarna een goede nachtrust... Morgen hebben we een relaxdag. Zaterdagavond welkomsdinner.
En zondag gaan we KNALLEN!!!
Nou sù.....

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel