Doorgaan naar hoofdcontent

Justitie


Vorige week zaterdag blogde ik over de succesvolle opendag van de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde van het Antoniûs Ziekenhuis in Sneek. Zoals uit onderstaande waar gebeurde anekdote blijkt, dat niet alle legale röntgenapparatuur binnen onze stadsgrenzen veilig is voor vadertje Staat. Lees dit stukje over een huiveringwekkende justitiële dwaling bij de Praktijk van de kleurrijke Sneker Jacob Brandsma.
De Inspectie Gezondheid Zorg vereerde de Praktijk van Brandsma tot viermaal toe met een bezoek. Ze rapporteerden en deden uiteindelijk aangifte bij Justitie. Je kunt dit overigens zelf in zien via hun website.
Het bedrijf van Jacob Brandsma, OZON Tandzorg valt niet onder behandelingen voorbehouden aan (tand)artsen volgens de wet B.I.G. Deze afkorting staat voor Beroepen Individuele Gezondheidszorg.
De Inspectie Gezondheidszorg liet Brandsma doorgaan en opvallend genoeg sloten zij niet Brandsma's Praktijk. Zij lieten dat oordeel aan Justitie over. Justitie op haart beurt seponeerde de aangifte, maar bepaalde dat de röntgeninstallatie van de hand gedaan moest worden. Toen dit natuurlijk niet vanzelfsprekend gebeurde, werd er beslag gelegd op het röntgenapparaat. Het apparaat is op 30 september j.l. door drie man van de Politie en twee man van de röntgen technische dienst compleet gedemonteerd en verwijderd.
Mr. Tjalling van der Goot, hotshot advocaat van de Anker en Anker's diende hierop namens Jacob Brandsma een klacht in bij de Rechtbank. Verzocht werd om teruggave van het röntgenapparaat. De Officier van Justitie was kennelijk verbijsterd en stelde de advocaat in het gelijk. Het röntgenapparaat moest terug naar de rechtmatige eigenaar. De Rechter had natuurlijk een makkie en bepaalde daaraanvolgend conform. Na de beroepstermijn, die loopt tot 19 november zal Justitie hoogstwaarschijnlijk niet tegen zichzelf in beroep gaan.
De röntgen technische dienst heeft het röntgenapparaat alvast opgeslagen bij de Dienst der Domeinen in Hoogeveen. Het ziet het ernaar uit dat Brandsma's apparatuur netjes wordt geretourneerd naar zijn Praktijk in Sneek. Diezelfde röntgen technische dienst zal hoogstwaarschijnlijk de installatie, uiteraard gratis aan huis verzorgen......Lache Man! Ergens ook dieptriest natuurlijk!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel