Doorgaan naar hoofdcontent

Het Oude Loo en de Wielenpôlle

De film 'Domwei gelokkich op de Wielenpôlle' komt 16 november op de TV. Kijken!! Deze film van de talentvolle zoon van mijn oude (mulo)schoolmaat en oud Staatsbosbeheer collega Jan Wouda, voorheen geboren en getogen in Workum, Pieterjan Wouda gaat over de kleinste wijk van Liwadden met ongeveer 450 inwoners. De wijk wordt ook wel de Friese Jordaan genoemd. Top documentairemaker Pieterjan ontlokt in zijn prachtige documentaire, één van de bewoners van de Wielenpôlle een wonderschone filosofische uitspraak, over simpele rijkdom:"Vertrap niet de bloemen voor je voeten, terwijl je naar de sterren kijkt" [..]KFDH, welnu,.....de boodschap met het ware geluk komt uit het Oosten!!
Dat er meer is tussen Hemel en Aarde wist ook de sympathieke Juliana natuurlijk allang. Ze ging om met Greet Hofmans en haar getrouwen. Maar in die tijd voor en na WOII waren spirituele zaken en progressieve inzichten not-done. Het voormalige verzet was destijds zelfs bereid tot het plegen doodsbedreigingen. Ja... een mens moet wat over hebben voor God, Nederland en Oranje! Ook gemaal B, met vriendinnen buiten de landsgrenzen, had grote moeite met de groeiende invloed van Greet Hofmans op zijn vrouw. Het eenzijdige rapport over de Hofmans-affaire staat vandaag uitgebreid in de krant. Wat ik fascinerend vindt, is het volgende: Juliana had uiteindelijk toch hele goede herinneringen bewaard aan haar vroegere vrienden. Uiteindelijk brak ze onder druk met Hofmans, maar in de jaren tachtig gaf Juliana haar critici toch nog een lange neus! Ze schreef op een kerstkaart aan haar bijzonder goede vrienden van destijds: "Wat waren we op het Oude Loo toch bevoorrechte mensen! Een voorhoede, nu zijn er zóveel mensen, doe zo denken, telkens ontmoet je ze"

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond