Doorgaan naar hoofdcontent

Zonnebloemen

Dit veldje met zonnebloemen vind je nu nog (tweede week oktober) aan de zoom van het Zwettebos in de rand van het stukje "niemandsland" tussen Sneek en Scharnegoutum.

Als ik zonnebloemen zie (ook deze op sneker grondslag) denk ik altijd aan de schilderijen van Vincent van Gogh. Twaalf tot vijftien Zonnebloemen in een vaas. Mooie zomerse heldere gele kleuren.
Het liedje Vincent van Don Maclean...starry, starry night, paint your palet blue and grey... is daarmee, met dat beeld, voor mij ook onlosmakelijk verbonden. Vòlgens mij hèwwe héel feul lui dat, màr miskien òk wéer fegeten, wègstòpt, òf náar de àchtgrôn ráakt, dèrom fandáach 'n foto fan de sneker sònnebloemen en een (Stiën)klipje fa 't fèrsje van Don Maclean.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond