Doorgaan naar hoofdcontent

Vrijwilligers Waterpoortcup

Maaike en Anske zoeken nog naarstig naar sponsors voor bescheiden bijdrage tijdens het hardlopen van de halve marathon van Terschelling, in de volksmond de Beerenloop. Die training-voorbereiding gaat ook gewoon door! We zetten alle registers open!!!
Lees ons mission/statement er nog maar eens op na!

Vandaag 1 oktober. Zon, cluster-buien en harde wind wisselen elkaar in rap tempo af. R ging vanmorgen en kwam naar en van de röntgenafdeling van het Antonius vanavond als een verzopen kat thuis op de Eker! Daar help zelfs geen aldi-regenpak tegen!
Het loopt al aardig naar zaterdag 18 oktober 2008. De Waterpoortcup
Het
Internationale Kyokushin Karate Jeugd Toernooi in Sneek.
De boekingen van de internationale deelnemers in de sneker hotels stromen al een tijdje binnen. Alle neuzen moeten achter de schermen zo langzamerhand voor, tijdens en na het toernooi weer de zelfde kant uit staan. Hier een foto van het tableau de troupe van de vrijwilligers, die dat voor een groot deel mede moet bewerkstelligen. Zij moeten de hele zaak in de steigers zetten.
De tijd begint te dringen. Het wordt nu drie weken lang buffelen, sleuvegrave buiten onze reguliere taken-werk-en-waar-we-wel-of-niet in hebben doorgeleerd, om de puntjes op tijd de i te zetten.
Gouden.... dit blogje over de vrijwilligers van de Waterpoortcup hangt van clichés aan elkaar, maar wel waar!


Op de foto v.l.n.r Marc Bootsma, Anske Smit, Maaike Baakman en dochter Brecht, Lea Koenen en Peter Smit


Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel