Doorgaan naar hoofdcontent

J.O.S Frees Amsterdam Oost


Deze week zowat elke avond vrijwilligerswerk Waterpoortcup (vergaderen, coordineren, bellen en mailen) blijft nog een beetje tijd over voor enige rondjes hardlopen als voorbereiding en training voor de Terschellinger Halve Marathon. Ik kan mijn sponsoren niet teleurstellen. Ik hoop, dat er nog veel potentiële sponsoren zich aanmelden! Ik wil mijn (sponsor) doelstelling halen!
Vorig weekend nog twee voorstellingen gezien. Vrijdagavond in het drama-locaal van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) een bijzondere en wervelende jeugd voorstelling Kweeniet van de Theatergroep De Kat van de Buren. De Kat kiest voor een verhaal met een boodschap maar nooit met de wijzende vinger ! Dochter M, Jiske Gunkel en Birgit van der Jagt trekken je tijdens deze voorstelling mee in de onzekere leefwereld van jonge puberende- schoolmeisjes uit klas 1F. Bizar, ontroerend en humoristisch tegelijk! Vijftig minuten onbedaarlijk gelachen!
Zaterdagavond in de Harmonie in Liwadden speelden aardige jongens zoals Hennie Vrienten, Frank Boeijen en Henk Hofstede met elkaar. Mooi concert. Vaklui! Mooie recensie van Jacob Haagsma in de LC van het concert van maandag in de Lawei in Drachten. Drie goedgestijlde muzikanten op de bühne in prachtige maatkostums. There's no business like show business. Boeijen in het blauw, Vrienten in het donker en Hofstede in het goudbruin! [...] Wat heeft het nitsnummer JOS days toch een geweldige tekst. Het wordt ontroerend als Henk Hofstede zijn persoonlijke toelichting geeft op de (familie) geschiedenis van zijn kluppie en vertelt van het monument op het voetbalveld voor gevallen JOS leden in de twee wereldoorlog. Hij zingt in deze voorstelling de tekst in het Nederlands: JOS Frees.
Ik zal deze tekst b.l.w. tijdens 4 mei 2009 als statement op mijn weblog plaatsen.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel