Doorgaan naar hoofdcontent

Sponsoring en ImageEn wat mutte al dy freemdelingen bij Nelleke Mulder op de openingsburrel? Su' k skriëft Henk van der Veer vertwijfeld onder het commentaar bij het blog van Sijbekarspel. Imagostyliste Nelleke Mulder wil wel met Sneek koketteren, met een mooi grachtenpandje (imagebuilding) vlak bij de Waterpoort. De business moet toch ook elders vandaan komen. Dus niet alleen Sneker incrowd bij de burrel van Nelleke, Henk! Ik zag Andries Eckart wel op een foto in de snekerinternetkrant vermoedelijk met een dampend shagje tussen de toppen van zijn bruine wijs en middel finger.
Andries was vermomd in een naar ik inschat, Hans Ubbink maatpak. Tom Metz staat er bij.
Hij opent zaterdag 18 oktober aanstaande het Internationale Kyokushin Karate Waterpoortcup in de sneker sporthal.
Kijk ook in de LC gisteren. In de rubriek Media en Amusement. Zangeres Anneke Douma blijft recht overeind, omdat Anneke haarzelf niet of nauwelijks verloochend. Sneker zakenvrouw Heleen Sonnenberg geef ik het voordeel van de twijfel, omdat zij de hofleverancier is van sneker blogmaat Sijbekarspel.
De Friese troubadour, die een friestalige nummer één hit, zoals zijn collega´s van de Kast destijds node ontbeert, wordt omgetoverd tot een soort van moderne tifosi van sportclub Cambuur.
De altijd gezellig babbelende Kok bekend van het Zwitserse hoofdgerecht `lufthansa´: gaargebakken jousterlucht, die er graag bij wil horen is een stoute gentleman. Allen hadden vrijdag via Nelleke in de Leeuwarder Courant, een provinciaal imageplatform. Potten vol met stroop worden rond de ego's van de dames en de heren (B)ekende (F) riezen gesmeerd. En miere-zoete en kleverige bedoening, lijkt mij! Desalniettemin, toch knap van Nelleke. Ik denk, dat ik haar ga benaderen met de vraag of ze mij wil sponsoren voor de Terschellinger Beerenloop. Beerenloop lijkt op en klinkt als Beerenburg. Misschien vraag ik Heleen ook om een sponsorbijdrage! Het image en de uitstraling van het Kyokushin Karate en het Hardlopen, sluit nauw aan bij het image van beide succesvolle sneker zakenvrouwen......Ik ben benieuwd of ze dat met mij eens zijn.!!?

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel