Doorgaan naar hoofdcontent

Had-je-me-maar

Ondanks het uitgewerkte Waterhuishoudingsplan (WHP) en het Waterbeheerplan (WBP) (zie:Allesvan Sneek d.d. 22-09-08) bereikt het sneker-stads-water, de laatste jaren steeds vaker een hoger peil. Wateroverlast in de sneker (overstort) vijvers in casu particuliere tuinen komt steeds vaker voor. Klimaatsverandering en clusterbuien zijn kennelijk de hoofdoorzaak van dit ongemak. Het duurt steeds langer voordat het peil in de vijvers weer naar het normale niveau terug zakt. Op Omròp Fietsbâân en in de locale en provinciale kranten zie ik advertenties en reclamespotjes langskomen over verkiezingen van een nieuw bestuur van het Wetterskip Fryslân. De politieke partijen willen zich ermee bemoeien? Gevoelsmatig lijkt mij dit geen goed idee. Het lijkt me een veel beter, dat Bertus en buurman Jan van de Stiënklip hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en bij wijze van sociaal tegenwicht, zich kandidaat stellen voor het nieuwe bestuur van het Wetterskip. Zij kunnen dan samen voor ons eigen voor de belangen van de Sneker bebouwing op komen. Wat die ouwe Hèssel Bouma kèn, kènne Jan en Bertus òk! (Krasse Knar Hessel Bouma liet vorige week in het SN weten, dat wanneer hij in het Wetterskipsbestuur komt, de peilen in de polders te willen verhogen en de Waddenzee te willen inpolderen.) Voor Jan en Bertus is een buitengewoon prettige bijkomstigheid, dat de bestuursvergaderingen behoorlijk wat presentie geld opsmijten. In ieder geval meer dan de sneker postduivenvereniging.
Kunnen ze eindelijk een nieuwe wasemkap kopen en hun biefstukje bij slagerij de Rapper bestellen! Nou sù......

Hier volgen de waterstanden van hedenmorgen:
........Bij Lobith, eh Sneek
.Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel