Doorgaan naar hoofdcontent

Heabeltsje & Molly

Heabeltsje de Jong fan de Stiënklip is populairder dan ooit te voren, zo concludeerden R en ik vanavond na afloop van de buitengewoon gezellige Jaardach van Heabeltsje in de Walrus te Sneek. We hèwwe ons beskeurt. Een haast niet te overtreffen Bonter Sneker Avond, wèr je wéér héél lang op tére kènne!
We zagen op deze première ook, dat vooral mannen met macht-uniformen-en-aansiën in Sneek, dit jaar massaal in katzwijm vallen voor de Sneker diva Heabeltsje. Nogal logisch natuurlijk deze diva is nog steeds een buitengewone Grande-dame-avec-allure.
Ook elder-lady-and-vamp Molly deed niet onder voor haar buurvrouw Heabeltsje. Zij deed met haar verschijning, styling en uitstraling, haar rollator-handicap totaal vervagen en vergeten.
Ze gooide nog met lust en verve haar derrière in de strijd en heeft zoals vroeger nog steeds erg veel seksapiel bij de sneker mantsjes! Madonna sú d'r 'n minderwádighietdkompleks fan krije! Het massale publiek genoot ervan! Bertus sloofde zich zoals altijd weer uit om te laten zien dat hij niet onder de plak van Molly zit.....
Meer zeg ik er niet van. Kijk naar de het (Stiën) klipje van Heabeltsje en Molly. (excuses voor het geluid!)
Als je een kaartje hebt bemachtigd...Mooie voorstelling toegewenst. Het wordt puur genieten!!!

(ps: Iedereen hèt 't terrècht over Héabeltsje, Mòlly en dy Dûvemèlker, màr 'f fiel òns op dat Bertus òk op de première de stèrren fànne Hémel spéulde!)
video

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel