Doorgaan naar hoofdcontent

Avondwerk


De tekst " In wiis beslút, sjocht fier foarút" staat boven de deur van de zaal, waarin ik vanavond een bijeenkomst bijwoonde van het gebiedsplatsform Plattelânsprojecten Noord-Oost Friesland. Deze vergadering vond plaats in het gemeentehuis te Ferwert. Dit dorp ligt op luttele afstand van de Waddenkust, veilig achter een omstreden dijk-op-delta-hoogte. Aan deze club ben ik van 1 juli tot 1 december voor drie dagen per week uitgeleend door de Dienst Landelijk Gebied. De projecten die vanavond op de agenda van het platform staan zijn door het bureau plattelânsprojecten voorbereid.
Mijn decor bestaat uit de aanwezigheid van een stel aardige mensen, die een geanimeerde discussie voeren over micro-ondernemingen, projecten in de sfeer van cultuur, recreatie, toerisme en over Het Nationale Landschap. Buiten plenst de regen tegen de thermopane glazen die vernuftig zijn verankerd in kunststof-kozijnen van de naar schatting vijftien jaar geleden gerenoveerde aanbouw, van het overigens historische Gemeentehuis van Ferwerderadiel
Na afloop nam ik - met genoegen- afscheid van het gezelschap en van het donkere-duistere-open-regenachtige-landschap eeuwenlang door de natuur gevormd en door de mens gemodelleerd op de zachte-zilte-zeeklei rond het Ferwertse Gemeentehuis. Ik reed in mijn inmiddels elf jaar oude rode VW TDI turbo-diesel terug langs 's Heeren wegen naar Sneek. Een stad waar ik woon en thuishoor, een stad met een Stadhuis.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.