Doorgaan naar hoofdcontent

SPONSORING

Maaike Baakman & Anske Smit


Vanavond een belangrijke voorbereiding/voortgangsbespreking over de organisatie van de Kyokushin Karate Waterpoortcup 2008, op zaterdag 18 oktober 2008 in de Sneker Sporthal. Het wordt weer een spectaculair internationaal(jeugd)toernooi wat zijn weerga in Europa niet kent. Litouwers, Fransen, Belgen, Zwitsers, Zweden noem maar op, doen weer mee.
Wij hebben als organiseer groep vanavond vrij lang lang gesproken over onze begroting. Het is altijd bijzonder moeilijk, om de centjes voor je evenement boven de tafel te krijgen. Dat weet elke vrijwilliger! Wij zoeken in kringen van mensen, die de gedachte van het Kyokoshin Karate een warm hart toe dragen. Dat zijn geen dertien-in-een-dozijn! Wie zich met ons identificeert komt terecht bij begrippenkaders zoals: uithoudingsvermogen, stabiliteit, never-give-up, stoer, karakter, originaliteit, humor, What-you-see-is-what-you-get, kracht, explosiviteit, glas-is-altijd-half-vol, in-balance en natuurlijk Het Hart en de De Ziel!

Maaike en ik hebben de opdracht gekregen om achter sponsors aan te gaan. Onze doelstelling is om per persoon minimaal €. 250,00 binnen te halen voor het jeugd toernooi. Naast ons vrijwilligerswerk in de Sneker Kyokushin Karate Wereld, zijn we beiden gepassioneerde hardlopers.
Wij roepen de gewaardeerde lezers van dit weblog en de fans van de andere populaire en veelgelezen Sneker Weblogs op, ons (Anske & Maaike) te sponseren tijdens de Terschellinger Halve Marathon oftewel de Beerenloop op zondag 2 november aanstaande.
Alle giften zijn welkom. Wij zijn bescheiden en denken zelf aan een bedrag van een halve à één eurootje per km/persoon.

Om jullie alvast even op te warmen voor mijn idee en verzoek, speelt mijn maat Jan Karsten uit Groningen, muzikant en webdesigner, een zelfgemaakt gemaakt bluesje voor jullie zittend voor zijn tent aan de kust van de Ierse Zee. Voilà!!

video

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel