Doorgaan naar hoofdcontent

Hebzucht .... en de val


Het meest bekende symbool van de koude oorlog en het communisme, de Berlijnse muur, viel op 9 november 1989. Binnenkort 3 dagen na de Beerenloop (blijf denken aan de sponsoring op semi-kapitalistische basis van Anske & Maaike voor de Kyokushin Karate Jeugd Waterpoortcup 2008 en neem een kijkje op de video balk over de Waterpoortcup hiernaast), alweer 19 jaar geleden. De tijd vliegt, om dit cliché maar weer eens van stal te halen. Min of meer direct na de val van de muur heb ik aan verschillende intimi voorspeld, dat het wachten is op de ineenstorting van het kapitalisme. Natuurlijk....ik vlieg wel eens vaker uit de bocht, maar mijn visionaire blik heeft mij uiteindelijk toch niet in de steek gelaten. Voila, het heeft nog een tijdje geduurd, maar na 19 jaar is het dan eindelijk zover.
PvdA leider Wouter Bos die voorspelt, dat deze vorm van kapitalisme voorbij is, gaf een spathelder commentaar Je leest zijn uitspraak vandaag in alle kranten: "De hele crisis betekent de teloorgang van een systeem, dat is gebaseerd op hebzucht, onverantwoorde risico's en perverse beloningen" Bats... helemaal mee eens.
Gewòan 'n takke efterûût
, zei mijn moeder zaliger altijd. Vandaar, dat wij - vanwege besparing- en vanuit de visie: verbeter de wereld, maar begin bij jezelf, recent één auto met twee huishoudens gebruiken/delen en de afwasmachine buiten de deur hebben gezet! R en ik vertellen elkaar nu tijdens de afwas de meest spannende verhalen!

kijk/klik ook nog op mijn logje van donderdag over Jimi Hendrix

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel