Doorgaan naar hoofdcontent

Welvaart en BNP


De bobo's in de regering meten de welvaart in het kort gezegd via het BNP. Op basis hiervan papegaaien politici elkaar na en vangen elkaar vliegen af. Het Bruto Nationaal Product blablabla.... Een belangrijk onderdeel hiervan is de werkgelegenheid. Werken, werken en werkgelegenheid, zegt dit Kabinet. Dat levert pas echt welvaart voor de mensen op. Twee andere, maar ook heel belangrijke componenten worden gemakshalve totaal vergeten. Dat is voor de moderne mens zijn vrije tijd en de natuur. Onnozel natuurlijk, want dat zijn voor ons welbevinden en ons geluk nu juist de belangrijkste elementen.
Het CDA heeft hun slogan Niet Bij Brood Alleen alweer jaren weg gestopt in de onderste lade en laten hun geestverwanten aan de rechtervleugel.
Zij draaien nu hun olympische ererondjes in deze ratrace van de zielepoten van het Kapitaal ! Het altaar ontbreekt nog!
Kijk voor de aardigheid maar eens hoe mooi het Zwarte Paadje in de Noorderhoek (natuur) er 's avonds, 's zomers (vrije tijd) er uit ziet. De beelden van één van deze groene longen in onze stad zijn juist super belangrijk voor het welbevinden van de Snekers. Deze groene longen zorgen voor de broodnodige energie en creativiteit! Mede hierdoor ademt Sneek als nooit tevoren!
Tegen blogmaat Sybe Karspel zeg ik, niet alleen vandaag, maar ook morgen.......: "Van Cultuur en Natuur is er in een Stad nooit genoeg"!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …