Doorgaan naar hoofdcontent

Windstreken


Vandaag een dag met twee gezichten. Om te beginnen, vanmorgen een vruchtbare vergadering van de Landinrichtingscommissie. Daarna een afscheidslunch in de Oorsprong te Sint Nicolaasga ter gelegenheid van één van de geachte leden van de Commissie, die om gezondheidsredenen met het werk is gestopt.
In een mooie bescheiden tafelrede van de voorzitter passeerde de locale landinrichtingeschiedenis van het afscheidnemende commissielid de revue. Plotseling drong het tot mij door, dat ik niet alleen geruime tijd hard heb meegewerkt in verschillende stadia van dit landinrichtingsproject, maar dat ik gedurende deze periode ook erg veel lief en soms dramatisch leed heb gedeeld met mensen uit deze commissie.
Dat geeft een band en ontroerde me ! (Ik wordt ouder.....ja, ik geef het toe!) Het gaf ook positief gevoel van `Lets finish the Job`!!
Dan vanmiddag, na de lunch. Nog een kort overleg met projectgroepleden over kavelaanvaarding in SintNyk. Daarna reed ik met mijn Rode-VW-Golf-TDI terug naar mijn beloved Sneek. Niet via de drukke A7, maar via de rustige secundaire weg Joure Sneek. Even toeristisch! Ter hoogte van de tram dijk maakte ik even een sanitaire stop op een in-uitvoegstrook langs de weg. In de buitenlucht pissen, moet kunnen!. Daarna toen ik mijn rode monster wederom startte gebeurde er niets....helemaal niets. Geen geluid, geen klik, niènte, nada! Snel de wegenwacht gebeld. Binnen een kwartier aanwezig! Top! Om een lang verhaal kort te maken, de conclusie van de Wegenwachter: " Startmotor aan gort!"
De sympathieke ANWB-er heeft me een klein stukje aangesleept en vervolgens heb ik mijn trouwe-duitse-rooie-rakker onverwijld afgeleverd bij VAKgarage Anne Knol in Scharnegoutum. De Wonderboys van Anne zeggen mij toe, dat deze Volkswagen Golf, (die zo uniek is!)morgen weer loopt als een zonnetje!
Ik hou ze aan die belofte! Wat dat doe ik zelf ook op 30 augustus aanstaande!
Vanavond nog vlug mijn nieuwe paspoort van het Stadhuis gehaald.
Ik kan nu weer kiezen uit alle windstreken op deze aardkloot. Ik voel me vrij&rijk-tegelijk!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel