Doorgaan naar hoofdcontent

Pimped by Jan

Vanavond 19.24 uur. Ik zit nog even op de bank TV te kijken. Ik heb me zojuist verkleed in mijn running setje, dito schoenen aangetrokken en laad mezelf op voor een ommetje hardlopen, zegt R ineens: "Zou je dat nou wel doen, die Sneek-Bolsward-Sneek loop op zaterdag 30 augustus? "Is dat niet te lang voor jou?" "Hoe is het eigenlijk met je bloeddruk?" "Hoe lang is het geleden, dat je bij de dokter was"? Ga je binnenkort nog naar Sorgedrager?"
Op zoveel vragen tegelijk heb ik maar één antwoord: "Hard(weg)lopen!"Van-avond na een loop-loze sneek-week, de (loop)draad weer wat opgepakt. Een langzaam ommetje van een-km-of-acht! Mijn maat, webdesigner en muzikant van professie, Jan Karstens uit Groningen, maar voorheen uit Hylpen (quality-time) is het roerend met mijn eens! Hij schrijft: "Kijk even naar de bijlage, zo ben je nog sneller!" Grts J, Jan heeft de foto van mijn weblog opgepimpt in foto shop en aan mij terug gestuurd. Ik ben wel ijdel genoeg om dit vanavond opnieuw op mijn weblog te plaatsen. Temeer, na al die vragen van R, waar ik straks weer een antwoord en een plausibele verklaring op/voor moet verzinnen!
Deze foto is in 2007 gemaakt door Henk Doevendans ergens tussen IJsbrechtum en Nijland.
Jan Karstens heeft het beeld opgepimpt tot een flitsend geheel! hahahaha.....
Kijk ook even op de home-page van Jan Karstens. Hij is een begenadigde Websitedesigner!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.