Doorgaan naar hoofdcontent

Kweeniet

Mijn Zomergasten

Theatergroep De Kat van de Buren, waarbij dochter M. op meerdere fronten actief betrokken bij is, heeft een nieuwe voorstelling gemaakt met steun van de Gemeente Amsterdam. Stadsdeel Slotervaart. De Kat van de Buren is een theatergezelschap dat voorstellingen maar op bijzonder locaties, zoals volkstuinen, buurthuizen, pleinen en bouwspeelplaatsen, maar ook in het klaslokaal. Alle voorstellingen en projecten van de Kat van de Buren zijn multidisciplinair en worden op humoristische wijze gebracht. De Kat van de Buren kiest voor een verhaal met een boodschap maar nooit met een wijzende vinger.

De voorstelling heeft als titel Kweeniet.
Kweeniet gaat over liegen en de gevolgen hiervan. Mara, een meisje van 13 jaar komt halverwege het schooljaar in de nieuwe klas 1F. Zij doet er alles aan om en beste vriendin te krijgen. Chantal en Lidewij, twee beste vriendinnen, vinden Mara wel interessant. Door toeval worden zij met z'n drieën de feestcommissie voor het schoolfeest. Alles lijkt goed te gaan, totdat één van hen een vreemde brief krijgt.....

Kijk voor meer info naar een filmpje van de eerdere voorstelling Naar Lissabon in de side-bar van dit Weblog en klik deze link over algemene informatie over theatergezelschap De Kat van de Buren.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer