Doorgaan naar hoofdcontent

SNEKER SIMMER STRAATTHEATER PI LEAU

PI LEAU
CLOSE ACT. Sneek, 29 juli 2008

......tja de lofuitingen en de superlatieven over deze Sneker Simmer Straattheatervoorstelling vliegen je vandaag om de oren op de websites van myn sneker blogmaten. Ze laten allemaal ook duidelijk zien wat voor een prachtig fotogeniek evenement deze voorstelling was.
Ik ben het er helemaal mee eens! Geweldig promo voor de stad Sneek. Jonges!
Wat ok se moai is: "ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is"

Het publiek genoot ook zichtbaar met de oeoeoehhhs...en de aaaahhhhs...!! Velen lieten hun de SD-kaartjes van hun digitale camera's tijdens de voorstelling helemaal vollopen!!

Naast mijn vrijwilligerstaak als "Gaffer" ( iemand, die met tape allerlei dingen vastzet) op dinsdagavond j.l., moest ik gisteravond mijn maten Paul en Erik (hoofdrol) - Gouden Skutters trouwens - in de voorstelling ondersteunen, in de dichte melé van het in grote getale aanwezige publiek. Het publiek, dat zo dicht als haren op de hond stond moest zo-nu-en-dan opzij. Krekt wat, natuurlijk. Met een brede torso en een behoorlijke conditie, was ik na de voorstelling bij de uitvoering van hun grotendeels vaste, maar ook geïmproviseerde patronen wel 'n bitsje ut de lyken, maar wel heel erg voldaan.
Ik kon het nuttige met het aangename mooi verenigen: duwen, trekken en een beetje hardlopen in een echte professionele voorstelling! Ik kom superlatieven te kort om dit gevoel te beschrijven: waarschijnlijk een mix van een adrenaline/endorfine-kick!
Oh ja...nog even het volgende. Aan het einde van ieder Sneker Simmer Evenement hoor je de plaat van Stevie Wonder, A Place in the Sun.
Een vondst....Prediker. Elke keer weer kypefel, su moai!

Ik had ook nog een moment om nog een paar foto's te maken:
Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.