Doorgaan naar hoofdcontent

Look-a-Like

Foto:Wim Walda.
In Volendam had en hèt iedereen 'n bijnaam. In Hylpen ok ! Froeger en nu! Der binnen kompléte historische lijsten fan anleit. Myn bijnaam was Anske Prûk, omdat myn groatfader froeger echt 'n prûk droeg! Is in de analen van Hylpen offisieel fastleit. As kyn beskouw je soiets às een skèldnaam. Later wûd 't meer 'n geuze-naam!
Maar wat my nou de laatste tyd in Sneek al 'n paar keer overkomen is?
[...] Lui (toeristen) roepe mij op straet na: "Héy Dries....Zing-es-wat! Jonge lui fanne kèmping voor de winkel bij Albert Heijn aan de Middelseelaen , reagére at se my sién en ná wat heen en weer geflûster roepe se:"Hallo meneer... bent u soms een broer van Dries Roelvink?" "Wilt u een liedje voor ons zingen"? Nou kèn ik wèl teugen 'n bitsje áendacht, fyn'k òk wèl gouden, màr singe kèn ik niet! Àt dit su deurgaat, mût ik nog fóar de Snkwk naar de kapper, anders kèn'k nyt mear fatsoënlik over straat lópe. 't is myn eigen bôsje haar....Ik wûd'r sùwat gèk fan! Dit is my nou al 'n paar kear overkomen!
R. seit -om mij op te ruien-: "As ik dij was, sú ik nyt op dy Dries Roelvink lieke wille!" Nou ja sù gek ist nou ok weer niet, denk-ik-dan, maar tòch....! Raar nou, dat dy bijnaam my in 'n àndre feskyning, àchterfòlgen bliëft. Hewwe jùm dàt òk??

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.