Doorgaan naar hoofdcontent

The Endeavours Four

De eerste echte live popmuziek, die ik hoorde was van het Hylper bandje The Endeavours Four. Ik heb over mijn belevenissen als dertienjarige, op de première in 1963 van dit bandje in Hotel, Café, Restaurant De Hinde al eens een logje geschreven. Klik hier voor nogmaals het hele verhaal!
Onlangs kwam ik via Bertus Penning Dzn uit Groningen in het bezit van een audio CD met live opnamen, die zijn gemaakt en gemixt door de Hylpers Harmen W. Glashouwer en Roelof Valk.
Harmen heeft in 1966 tijdens een live-concert van The Endeavours Four, opnamen gemaakt met zijn pas gekochte consumenten-audio-cassette-recordertje in de Feesttent in Hylpen. De geluidskwaliteit is erg mager, maar.... het resultaat is er!! Dit is een gelukkig bewaard gebleven relict, met een onschatbare emotionele en historische waarde en betekenis voor de fans van destijds, maar ook voor het historische besef van de Hylpers!
Begin zestiger jaren dringt naast de Britse Pop (192, Goed Idee. Luister mee naar Veronica), ook de Amerikaanse Country and Western muziek door tot in de haarvaten van de gemeenschap van dit Friese Elfsteden stadje!
De opnamen van Harmen Glashouwer uit 1966 (een enige-echte-analoge-bootleg) inspireerden mij tot het maken van een persoonlijk ingekleurd clipje- een soort moodboard - van één nummer: A Letter To My Heart. Een Jim Reeves cover, prachtig gezongen door wijlen Christ Penning. Luister naar dit nummer en ook naar de onmiskenbare inbreng van zijn broer Bertus:een strak gespeeld arrangement op solo-gitaar! Het clipje staat ten behoeve van een wereld-wijde-verspreiding natuurlijk ook op You Tube!


video

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer