Doorgaan naar hoofdcontent

Quecumber

Een nùsje Gele Plomp in de gracht bij de Eierbrugge te Sneek. De ochtend-koffie-gewoonten van een Sneker echtpaar. Het al maanden in ongerepte staat verkerende en maagdelijke blog van de Opregte Sneker en ook de columns in de NOS-Journaals geven aan in welke tijd we leven: "...ja juist, vakantie en komkommertijd!" Het volgende hoort ook in deze categorie thuis. Het Sneker CDA zou ze aanpakken, één van hun speerpunten van 2008: de illegale mobiele reclame zuilen van ondernemend Sneek langs 's Heeren Wegen. Ik spotte er dit weekend weer eentje in de berm langs Leeuwarderweg, de uitgangsweg naar Luwadden. Een busje met daarop een tekst over het op maat maken van schuifdeurkasten door Kingma van het Kleinzand.

Dit is onze black&white kater: Tobias, 15 en al jaren gelukkig gecastreerd,...maar een gouden beestje! Hij hoort bij ons zoals de zon en de maan!
De gele plomp in de gracht bij de Eierbrugge
is exemplarisch voor de herstelde waterkwaliteit in de Sneker-stadsgrachten.
Met de kwaliteit van vegetatie van de plantsoenen in Sneek is ook al niks mis!. Hoewel het nog lang geen meteorologische herfst is, maakte ik vandaag al een foto van paddenstoelen langs de berm van één van de fiets(run)paden in mijn woon-omgeving. Het warme en vochtige weer zal er ook wel debet aan zijn!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Voetbalfeestje op Herfstavond