Doorgaan naar hoofdcontent

Kies

Trouwe lezers van mijn weblog moet het niet zijn ontgaan, dat ik de laatste tijd meer oog heb voor het onvolmaakte en het verval. Bouwsels en constructies die aan hun lot worden overgelaten en waarvan de neergang in al zijn naaktheid te zien is. Ruïnes van schuren, boerderijen of oude betonnen bunkers. Bouwwerken waar je de natuur ziet binnendringen: boompjes die wortel schieten, gras-pollen overal, water dat balken uitholt, verrot ongeverfd of afgebladerd verweerd hout en (over)woekerend onkruid. Binnen de stads/gemeente grenzen van Sneek zag ik weer zo'n kleinood.
Bestaat er een beschermheer tegen de onstilbare grond-honger van het oprukkende stads geweld, waarin wellicht zoiets wordt beschouwd als een rotte kies? Moet het vullen of trekken zijn?? Enig idee waar dit is ?
Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond