Doorgaan naar hoofdcontent

Alles van Waarde......


Gedeputeerde Anita Andriesen en FNP statenlid Douwe Bijlsma ruziën in de statencommissie over de in passing in het open landschap van een stukje cultuurhistorie in het ongeveer 200 ha grote glastuinbouwproject bij Sexbierum. Het dertig miljoen euro kostende project Waddenglas gelardeerd met allerlei milieu en recreatieve aardigheidjes en politieke stokpaardjes moet uiteindelijk na zeven jaar weer terug zijn verdiend met paprika's en tomaten. Dit project moet een forse economische impuls opleveren voor de regio.
Onlangs heb ik hier in het kader van een voorbereidend gebieds-onderzoek agrariërs geïnterviewd.
Nu behoort Anita tot mijn hyves-vrienden en tot mijn politieke kleur. Zie mijn rode schoenen (Timberland 2001) mijn rode auto (Golf 1998) en niet in de laatste plaats de eerder genoemde rode tomaten en paprika's
Douwe ken ik persoonlijk al een leven lang. Douwe is dus (ook) o.k.! Met hem was ik onlangs - met zeer veel genoegen- op (landschaps) excursie buiten onze mooie provincie Fryslân.
Ik kies in dit geval geen partij voor Anita, maar bewust partij voor Douwe. Hij pleit zeer terecht voor inpassing van een stukje landschap en cultuurhistorie, dat juist daar zo streek-eigen is.
"Alles van Waarde is Weerloos" zo lijkt het kennelijk telkenmale bij elke afweging!
De geïnvesteerde euro's zijn wel tot-op-het-bot-veilig gesteld, daar hoef je nooit bang voor te wezen! Mammon houdt onder het motto: "ikke-eerst" de touwtjes nog steeds strak in handen. Maar ja.....daar ben je dan ook god voor, nietwaar!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond