Doorgaan naar hoofdcontent

1960 Hylpen, 'gedicht yn'e Hylper Tòal

Morgen, zaterdag de jaarlijkse reünie van Aald Hylpers in Hylpen (Hindeloopen). Een bonte mengeling en verzameling van oud inwoners en van mensen, die op-en-of-andere-manier wat met Hylpen hebben. Dat zijn er nog al wat! Mooi volk! Het stadje aan de voormalige Zuiderzee, de mensen, de taal en de cultuur zijn belangrijke bindende factoren!
Ik ga mijn eerste gedicht getiteld 1960 in de Hylper Tòal voordragen. Vanmiddag deed ik één van mijn generales op zolder, achter de PC! Spannend!

video

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond