Doorgaan naar hoofdcontent

Muziek Mozaïque Mozambique

Momenteel wordt in Rotterdam het Motel Mozaïque gehouden. Op dit kunst-festival treden ook muzikanten op uit de periferie van de pop-en folkmuziek.
Op dit tape-je staan Mozaïque-festival-namen:


In de LC van vandaag staat een stuk over een muziekzender RAM FM in Ramallah, die in hun studio een tekst aan de muur hebben van Plato die gaat over over de betekenis van muziek in de maatschappij:
"Music is a moral Law. It gives Soul to the Universe, Wings to the Mind, Flight to the Imagination and Charm en Gaiety to Life and everything"


Mozambique, lijkt op mozaïque Ik heb altijd gedacht, dat Dylan over Afrika zong, maar daar ben ik niet meer zo zeker van! 't kan ook wel een of ander vakantie-resort in Amerika zijn.

The sunny sky is aqua blue
And all the couples dancing cheek to cheek.
It's very nice to stay a week or two.

There's lots of pretty girls in Mozambique
And plenty time for good romance
And everybody likes to stop and speak
To give the special one you seek a chance
Or maybe say hello with just a glance.

Lying next to her by the ocean
Reaching out and touching her hand,
Whispering your secret emotion
Magic in a magical land.

And when it's time for leaving Mozambique,
To say goodbye to sand and sea,
You turn around to take a final peek
And you see why it's so unique to be
Among the lovely people living free
Upon the beach of sunny Mozambique.

Copyright © 1975 Ram's Horn Music

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond