Doorgaan naar hoofdcontent

Tibet

Het is niet mijn gewoonte om politiek te bedrijven op mijn weblog. Ik krijg van belangrijke mensen in mijn naaste omgeving de eerste hartekreet e-mailtjes over de Tibetaanse zaak al binnen! "We moeten wat doen." Dus.....wat moet, dat moet! W.A. van Buuren reageert er vandaag bij de jakhalzen in DWDD, overigens begrijpelijk, niet openlijk op !
Richard Gere en Erica Terpstra zijn er al heel lang bezig. De staf van het Buro Interalphanske.NL is al geruime tijd buitengewoon solidair met Tibet. Ook de Chef de Buro ondersteunt de internationale campagne meer dat van harte! De Rolex van de Daila Lama kwam op 29 mei 2007 al eens op dit log ter sprake. Lees hier ook zijn visionaire uitspraak nog eens na!
Vandaag vestig ik de aandacht op de Tibetaanse Nationale Vlag. Deze vlag bestaat uit zes symbolen, die voor de beeldvorming bijzonder waardevol zijn:
De besneeuwde berg in het midden symboliseert het land van de grootse natie Tibet.
De zes rode stralen die uit de zon komen, staan voor de zes oorspronkelijke volksstammen in Tibet: de Se, Mu, Dong,Tong, Dru en Ra.
Het blauw symboliseert de aanvaarding van het geestelijk en wereldlijk gezag.
De beide sneeuw-leeuwen verbeelden de totale overwinning van een regering die zowel de geestelijke als de wereldse macht heeft.
De gele rand aan drie zijden geeft de bloei van de boeddhistische leer weer. De zijde zonder rand staat voor de openheid van Tibet voor andere overtuigingen
Het Juweel symboliseert Tibet 's eerbied voor de drie edelstenen: de Boeddha, de Dharma en de Sangha.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer