Doorgaan naar hoofdcontent

Nagger


Na een periode van vier weken rust vanwege een pijnlijke blessure aan mijn ribbenkast (waarschijnlijk ééntje gekneusd) opgelopen door een val bij het schaatsen in een scheur op het natuurijs van de Weissensee, vanmiddag weer voorzichtig een stukje hard gelopen langs de rondweg. Het regende pijpenstelen. Je bedenkt het niet vooraf, maar zo nu en dan kom je als runner ongewild in de nauwe frontstream van een wielrijder (mooie, dure bike, bijpassende gekleurde outfit) op de linkerzijde tussen fietspad en berm. Ik kreeg -ondanks heldere armsignalen - lopende nabij de kruising van het fietspad voorbij de rotonde richting Offingawier/Sneekermeer geen millimeter loopruimte van deze tegemoet rijdende wielrijder, onder zijn kennelijke zondagse-recreatie-motto it's "My way or the Highway" Volgens mij had ik te maken had met een NAG-er, après la lettre (Norm Afwijkend Gedrag). Ik kan u zeggen, dat ik grote moeite had om mijn spontane reactie in netjes taalgebruik te vervatten!! Maar.... runners zijn beschaafde lieden en blijven altijd netjes, omdat ze zich vaak afreageren op hun weblog!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel