Doorgaan naar hoofdcontent

Het Peil in de Long van Sneek.


Wat is de overeenkomst tussen De Long van Sneek (antwoord 1) en het +15 FZP Fries Zomerpeil (antwoord 2)? Het zijn beide de goede antwoorden op de vragen uit mijn quiz in mijn log d.d. 17 maart 2008.
De winnaars zijn beide Sneekers, ex aequo:Henk van der Veer en Hero Polet. Zij gaven beiden elk één goed antwoord op de afzonderlijke vragen. Zij verdelen daarbij de buit van de eeuwige roem.
Beiden heren bloggen in Sneek behoorlijk aan de Literaire en Athletische weg! Hun culturele c.q sportieve passies zijn bijzonder aanstekelijk en druipen haast letterlijk van hun unieke weblogs af!
fotocollage mmv Wouter Jansen en Henk van der Veer.
----------------------------------------------------
Henk van der Veer zei

Haré Anske,

De navel fan Sneek

Dou hest dizze foto skoaten bij wat nou Ut Skaapmerkplein ( Schapenplein ) is. De foto laat ut overklúzinkje sien fan wat ut begin fan de ( dempte ) Neltjeshaven is. An dizze waterloop is Sneek in de Middeleeuwen ontstaan. Eigen is dit plakje de navel fan Sneek! Ut waterke liep fan De Wip naar ut noarden, krúste de ouwe Hemdyk op ut plak dêr't nou de sigarewinkel fan Sipma nòch is. Kronkelde achter de húzen fan de Peperstraat langes in de richting fan de Kleine Kerkstraat en dan wear ferder achter de Marktstraat om úteindelek wear naar ut noarden ou te búgen naar de stadsgracht. In 1836 wurdde der over de Neltjeshaven un nije brugge leid. In de later dichtmetselde, in 1992 helemaal fernijde booch fan de brugge over de waterloop, is nòch altyd ut jaartal 1836 te lezen op un slútstien.
Nou su!


HeroIsMe zei

volgens mij: 15 +FZP

HeroIsMe zei

Tegenover Bij Folkert Outdoor & Running??

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel