Doorgaan naar hoofdcontent

Peter Smit The Crouching Tiger has landed.......

De sneker zwarte band Kyokushin-karateka Peter Smit is zojuist (vrijdag 17:55 uur volgens teletekst) samen met het F&F team en begeleiders op Schiphol-airport terug gekeerd van zijn trip naar de WK Kyokushin Karate vorig weekend in Japan.

Wat is je eindresultaat in Japan?

Ik ben bij de laatste 16 geëindigd. Ik was de eerste ronde vrijgeloot (bye heet dat) en de tegenstander in de tweede ronde, een Georgiër, kwam niet opdagen. Ik heb dus de gehele zaterdag moeten wachten. Voordat ik de tatami op moest hoorde ik, dat mijn tegenstander er niet was, maar ik had wel twee warming-ups achter de rug.

Balen dus....

Ja, dat was wel even balen, want de rest van ons team was zaterdag al of één of twee keer aan dat bak geweest.

Maar goed, op naar de zondag.......

Ik wist in ieder geval dat ik tegen een Japanner moest. Zijn naam was Yasumichi Kikuyama afkomstig uit Okinawa. Hij was student van WK organisator Shihan Shichinohe (die grote Japanner, die vorige zomer in Sneek was).

Wat ging er in je om?
Zondag was ik de 6e partij. Vlak voor het gevecht (je zit dan op een stoeltje voor de mat), was ik helemaal niet zenuwachtig. Gek eigenlijk, dat ik voor deze gevechten niet zenuwachtig was. Ik had een soort lege geest! Heel apart. Het was alsof ik een hartchirurg was, die een bypass operatie deed.....Ik had met mezelf afgesproken, dat ik een beetje dood wilde gaan in het gevecht!

Hoe ging het?
Ik begon met mijn partij en alle combinaties die we de afgelopen periode hadden getraind kwamen eruit. Toen ik hem in zijn ogen keek zag ik ook dat hij dacht dat deze partij voor hem geen makkie ging worden. Ik had hem zwaar onder druk, zelfs maakte ik een hak trap op zijn hoofd.

Gewonnen, dus!

Na de speeltijd beslisten de scheidsen twee rood - voor de japanner en twee onbeslist.
Helaas geen verlenging, dus ook geen kans meer om de partij definitief op mijn naam te schrijven.

Min...

Niet negatief bedoeld maar ik had absoluut een verlenging verdiend, dat zie je ook al je de video terug ziet. Bovendien zeiden de coaches van Zweden, Australië en nog vele anderen, dat ook! Maar goed,.... je bent in Japan en daar is de jurering soms toch wel erg subjectief.

Een mooie ervaring rijker, zeker??

Die scheidsrechterlijke beslissing geeft absoluut geen negatieve bijsmaak aan mijn ervaring, want ik heb daar een snoeier mooie partij gevochten. Ik heb na 16 jaar trainen op een Wereldkampioenschap Kyokushin - het hoogste karate-podium in Japan - een prachtige partij neergezet en een geweldige ervaring gehad.
Eigenlijk zoals ik altijd in de dojo aan het sparren ben. Vrij en zonder spanning. Die wedstrijdervaring is voor mij het allermooiste!!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel