Doorgaan naar hoofdcontent

Paradiso of Melkweg?

Even een paar dagen uit blogland geweest. Maandagavond een intensieve box training doorstaan en gisteravond geschaatst op Thialf in Heerenveen. Het is bijna twee jaar geleden, dat ik voor het laatst op mijn gladde Viking ijzers op natuurijs stond. Eénmaal de schaats ondergebonden op de kunstijsbaan, was doelstelling één: doodgewoon blijven stilstaan -in balans- op het spijkerharde en snotgladde kunstijs en niet, op een on(door)verdacht moment te worden aangereden door een dolle schaatser of op mijn bek te vallen! Geen pols of enkel breken! [...]Dat lukte! Na wat onwennige en licht spastische lichaamsbewegingen van een 55 plusser om ûtens -tussen al die stayerende semi-cracks- en een stijf half uurtje pijn in mijn poten (scheenbeen en krop), kreeg ik mijn altijd latent aanwezige "Friese-kikker-slootje-slag" weer helemaal te pakken. Twee uurtjes nôflik en heerlijk geschaatst!
Hamvraag: Waar dient zulks toe"??
Nau dames en heren, de saek is disse: "Ik gaen folgende week over, bij-leven-en-welzijn en ijs-en-weder-dienende, naar de Weissensee in Oastenryk, speciaal om 'n weekje te skaatsen, te langlaufen en wat rond te dollen met noch wat lui fan DLG en 't Provinsjehûs! Skië kennik en willik ok niet"!
Dus vandaar, dat het voorgaande mij noopte, op voorhand enige schaatsmeters in mijn benen te hebben!

Dichter Henk van der Veer staat samen met meer dan tachtig vooraanstaande Nederlandstalige dichters in een gedichtenbundel Wees niet wreed - Gedichten voor Elvis Presley. Elvis fenomenaal zanger, cultuurfenomeen en dertig jaar na zijn dood op weg naar de onverbiddelijke status van heilige en troetelpopster. Dit jaar zou hij 73 jaar zijn geworden. Maandagavond werd deze bundel feestelijk gepresenteerd in Paradiso. Henk was natuurlijk live bij die gebeurtenis aanwezig. Ik heb met belangstelling het logje over deze, voor Henk succesvolle culturele happening in Paradiso gelezen. Henk, proficiat met je creatie en je (verdiende) stekje in de bundel!
Tja Paradiso! Zeg maar..... Het Bolwerk van Amsterdam, waar ik als muziekliefhebber al menigmaal ben geweest. O.a. heb ik zeer goede herinneringen het optreden van de Ierse folksinger-songwriter Christy Moore! Het heeft geruime tijd geduurd voordat ik een stap over de drempel van Paradiso heb durven zetten. Ik was bang, dat mijn zorgvuldig opgebouwde ydille over deze bijzondere en onbereikbare poptempel, indien ik het pand aan de Weteringschans zou betreden, als een zeepbel in mijn hoofd uit elkaar zou spatten. Achteraf knap misplaatst, natuurlijk......ik hew daardeur helaas feul optredens fan bandjes mist. 't het kennlik su wese mutten. Ik bin de skade aan't inhalen!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Voetbalfeestje op Herfstavond