Doorgaan naar hoofdcontent

KRO's Ontbijt TV/Goeiemoggel Nederland

Meestal kijk ik dagelijks tijdens het ontbijt - voordat ik met de fiets naar station Sneek Noord ga en vervolgens met de trein naar Liwadden vertrek - nog vijf à tien minuten- naar de TV. Vaste prik KRO's Ontbijt TV. Vanmorgen hadden ze een item over de grote puinzooi in verband met vuilnis , dat al geruime tijd niet wordt opgehaald uit de straten van Napoli. De vuilophaaldiensten in Napels staan onder contrôle van de maffia. Zij vermengen het huis- en straatvuil met andere chemische troep. Big-Buisiness voor "The Mob"
De Italiaanse regering heeft er geen grip op. Italië-correspondent Maarten Veeger berichtte telefonisch over de chaos en de protesterende burgers in de straten van Napoli .

Bovenstaande tekst door de mangel van de de Goeiemoggel vetraalmachine gehaald:
Dagelijks kijk ik meestral tiedens het ontbijt - vonrdat ik met de fiets en de trein naar Liwadden verptrek- nog vijf à tien minuten naar de TV. Vaste prik KRO's Ontbijt TV. Vanmoggel hadden ze een item overp de grote puinzoni in verpband met vuilnip , dat al geruime tied niet wordt opgehaald uit de straten van Napoli. De vuiklophaaldiensten in Napels stran ondrek contrôle van de mapfia. De Itralianse regering heeft er geen grip op. Itralië-corresprondent Maarten Veeger berichtte telefonipch overp de chaos en de protesterende burgers in de straten van Napoli .Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel