Doorgaan naar hoofdcontent

Gemaal Dijken.

Het zal u niet zijn ontgaan, dat er de afgelopen week veel regen is gevallen. Het water in de Friese boezem dreigde op sommige plaatsen haast over te lopen. R zag deze hoge waterstand onlangs met eigen ogen binnen de Sneker stadsgrenzen.
Het Woudastoomgemaal in Tacozijl nabij Lemmer werd daarom door het Wetterskip Fryslân tijdelijk ter ondersteuning van bestaande gemalen in werking gesteld. Vele andere locale gemalen zorgen ervoor, dat het overtollige (regen)water uit de diverse polders en laag gelegen gebieden wordt gepompt. Ik had nog een filmpje öp de plank" van het plaatsen van een dergelijk (polder)gemaal (1999). In dit filmpje kun je zien, dat het gemaal zeer vakkundig gemaakt en met uiterste precisie wordt geplaatst door het bedrijf Landustrie Sneek. Het betreft de locatie van een gemaal aan de Koevorde (uitslag) nabij het plaatsje Dijken. In de omgeving van Langweer.

videoOp onderstaand google-earth plaatje staat het werkstuk van Landustrie Sneek.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel