Doorgaan naar hoofdcontent

BS-ers (bijzondere snekers)


R was onlangs samen met zuster B uit Workum in het Groninger Museum. Zij hebben zich laten inpakken en betoveren door sprookjes, volksverhalen en legenden uit de Russische schilderkunst van de 19de en de 20ste eeuw. De beeldende kracht van deze verhalen werd binnen de Russische 19de eeuwse maatschappij ingezet om de nieuwe idealen te benadrukken die zich toen ontwikkelden. In het Groninger museum was ook werk (o.a. een foto van wereldberoemde Nederlandse fotograaf Anton Corbijn) te zien van de op oudejaarsdag overleden Italiaanse kunstenaar Etorre Sottsass (o.a.ontwerper van huishoudelijke accessoires, fotograaf, dichter)
Op zich niet zoveel bijzonders zult u terecht zeggen, maar het is wel een mooi bruggetje naar de titel van mijn logje van vandaag.
Het werk van Sottsass is sinds 1983 gedocumenteerd door het bijzondere/bekende Sneker fotografen-duo (echtpaar) Eric en Petra Hesmerg. Opmerkelijk, temeer omdat Sottsass ook een naam had als fotograaf. Vandaag in de NRC een stukje over de relatie tussen de Hesmerg's en Sottsass.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond